Shota21 Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Witam mam problem z silnikiem firmy shs https://gunfire.pl/product-pol-1152195391-Silnik-dlugi-High-Speed-SHS.html Kable zostały wymienione na niskooporowe firmy modify https://gunfire.pl/product-pol-1152202023-Przewody-niskooporowe-do-replik-typu-M4.html Silnik strasznie się nagrzewa nawet po podłączeniu go na krótko i teraz najważniejsze pytanie czy jest to problem z kablami czy z silnikiem. ( Bateria Arma Tech 7,4V 25C 2200mAH Lipo) PS. Po podłączeniu starego silnika to nowego okablowania wszystko jest okej lecz silnik już wydaje ostatnie tchnienie Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Jaki spring, łożyska, podkładkowanie wporzadku? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Luty, styki, kable, za ciasno zębatki. Takie moje strzały. Quote Link to post Share on other sites
Shota21 Posted July 6, 2017 Author Report Share Posted July 6, 2017 (edited) Zębatki są dobrze wypodkładkowane, sprężyna m130, wszystkie styki i luty ok chodzi ładnie wręcz przepięknie tylko silnik się grzeje.. możliwe jest że kable są zbyt cienkie? Edited July 6, 2017 by Shota21 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Grzeje się bo jest zwyczajnie za słaby na m130. 120 to max. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Shota21 Posted July 6, 2017 Author Report Share Posted July 6, 2017 Grzeje się bo jest zwyczajnie za słaby na m130. 120 to max. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Wiciok wyciągnąłem kable z GB podłączyłem baterie oraz silnik wciąż gorący Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 (edited) Miałem trzy hi-speedy SHS (długie): 1. Jeden poszedł do m4 kolegi i działa na M130. Nie miałem jak na razie skarg. 2. Drugi mam teraz w "szpetnej" SA-A01. Działa tam na M140-tce tornado. Nie grzeje się. - mosfet, łożyska kulkowe 8mm, zęby standard od shs'a. Co prawda dopiero 3h temu skończyłem składać ten karabin, ale silnik wydaje mi się wporządku. Używam 7,4v 2400mAh od redoxa. :icon_biggrin: Przez te posty powyżej trochę go przetyrałem ogniem ciągłym, dokładniejsze testy będą w niedzielę. Ostatni leży w szafie i nie sprawdzałem. Wszystkie silniki są z zeszłorocznego rzutu. Kiedyś rozmawiałem z jednym z lepszych serwisantów (obecnie bodajże z Krakowa), który twierdził, że właśnie M140-50 są jeszcze w granicach tych silników. W jakimś starociu to jeszcze by syf lub szczoty wchodziły w grę... miałem czerwonego elementa którego odratowała wymiana szczotek. Grzał się w każdym karabinie. No, ale w nowym SHS to trochę dziwne by to było problemem. Chyba, że trafiłeś na bubel - bo w temacie o SHS też który tam narzekał, że silnik nie rusza lub ledwo zipie na m120-30. Edited July 6, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Shota21 Posted July 8, 2017 Author Report Share Posted July 8, 2017 Silnik wysyłam na reklamacje zobaczymy czy jest uszkodzony. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Miałem trzy hi-speedy SHS (długie): 1. Jeden poszedł do m4 kolegi i działa na M130. Nie miałem jak na razie skarg. 2. Drugi mam teraz w "szpetnej" SA-A01. Działa tam na M140-tce tornado. Nie grzeje się. - mosfet, łożyska kulkowe 8mm, zęby standard od shs'a. Co prawda dopiero 3h temu skończyłem składać ten karabin, ale silnik wydaje mi się wporządku. Używam 7,4v 2400mAh od redoxa. :icon_biggrin: Przez te posty powyżej trochę go przetyrałem ogniem ciągłym, dokładniejsze testy będą w niedzielę. Ostatni leży w szafie i nie sprawdzałem. Wszystkie silniki są z zeszłorocznego rzutu. Kiedyś rozmawiałem z jednym z lepszych serwisantów (obecnie bodajże z Krakowa), który twierdził, że właśnie M140-50 są jeszcze w granicach tych silników. W jakimś starociu to jeszcze by syf lub szczoty wchodziły w grę... miałem czerwonego elementa którego odratowała wymiana szczotek. Grzał się w każdym karabinie. No, ale w nowym SHS to trochę dziwne by to było problemem. Chyba, że trafiłeś na bubel - bo w temacie o SHS też który tam narzekał, że silnik nie rusza lub ledwo zipie na m120-30. To widać są różne wersje, bo mój na 7,4 nie ciągnął już SP130. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts