Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SHS: SILNIK DŁUGI HIGH SPEED - SHS grzeje się.

Recommended Posts

Witam mam problem z silnikiem firmy shs https://gunfire.pl/product-pol-1152195391-Silnik-dlugi-High-Speed-SHS.html

Kable zostały wymienione na niskooporowe firmy modify https://gunfire.pl/product-pol-1152202023-Przewody-niskooporowe-do-replik-typu-M4.html Silnik strasznie się nagrzewa nawet po podłączeniu go na krótko i teraz najważniejsze pytanie czy jest to problem z kablami czy z silnikiem. ( Bateria Arma Tech 7,4V 25C 2200mAH Lipo)

PS. Po podłączeniu starego silnika to nowego okablowania wszystko jest okej lecz silnik już wydaje ostatnie tchnienie

Miałem trzy hi-speedy SHS (długie):

1. Jeden poszedł do m4 kolegi i działa na M130. Nie miałem jak na razie skarg.

2. Drugi mam teraz w "szpetnej" SA-A01. Działa tam na M140-tce tornado. Nie grzeje się.

- mosfet, łożyska kulkowe 8mm, zęby standard od shs'a. Co prawda dopiero 3h temu skończyłem składać ten karabin, ale silnik wydaje mi się wporządku. Używam 7,4v 2400mAh od redoxa. :icon_biggrin: Przez te posty powyżej trochę go przetyrałem ogniem ciągłym, dokładniejsze testy będą w niedzielę.

Ostatni leży w szafie i nie sprawdzałem. Wszystkie silniki są z zeszłorocznego rzutu.

Kiedyś rozmawiałem z jednym z lepszych serwisantów (obecnie bodajże z Krakowa), który twierdził, że właśnie M140-50 są jeszcze w granicach tych silników.

W jakimś starociu to jeszcze by syf lub szczoty wchodziły w grę... miałem czerwonego elementa którego odratowała wymiana szczotek. Grzał się w każdym karabinie. No, ale w nowym SHS to trochę dziwne by to było problemem. Chyba, że trafiłeś na bubel - bo w temacie o SHS też który tam narzekał, że silnik nie rusza lub ledwo zipie na m120-30.

Edited by mikadorus

Miałem trzy hi-speedy SHS (długie):

1. Jeden poszedł do m4 kolegi i działa na M130. Nie miałem jak na razie skarg.

2. Drugi mam teraz w "szpetnej" SA-A01. Działa tam na M140-tce tornado. Nie grzeje się.

- mosfet, łożyska kulkowe 8mm, zęby standard od shs'a. Co prawda dopiero 3h temu skończyłem składać ten karabin, ale silnik wydaje mi się wporządku. Używam 7,4v 2400mAh od redoxa. :icon_biggrin: Przez te posty powyżej trochę go przetyrałem ogniem ciągłym, dokładniejsze testy będą w niedzielę.

Ostatni leży w szafie i nie sprawdzałem. Wszystkie silniki są z zeszłorocznego rzutu.

Kiedyś rozmawiałem z jednym z lepszych serwisantów (obecnie bodajże z Krakowa), który twierdził, że właśnie M140-50 są jeszcze w granicach tych silników.

W jakimś starociu to jeszcze by syf lub szczoty wchodziły w grę... miałem czerwonego elementa którego odratowała wymiana szczotek. Grzał się w każdym karabinie. No, ale w nowym SHS to trochę dziwne by to było problemem. Chyba, że trafiłeś na bubel - bo w temacie o SHS też który tam narzekał, że silnik nie rusza lub ledwo zipie na m120-30.

To widać są różne wersje, bo mój na 7,4 nie ciągnął już SP130.