pepexd555 Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Witam, posiadam wiatrówkę na co2, która strzela metalowymi kulkami 4,5mm. Chcliałbym wymienić lufę nadającą się do strzelania kulkami 6mm. Jak to zrobić? Czy ktoś kiedyś to robił? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Słaby pomysł. Musiałbyś przerobić też zawór lub zbijak aby ograniczyć prędkość wylotową. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Musiałbyś przerobić praktycznie połowę wiatrówki. Podajnik kulek, magazynek, jakaś komora lub coś co będzie trzymać kulkę, dysza. Tak jak wyżej lżejszy zbijak lub słabsza sprężyna (lub to i to), aby ograniczyć moc. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Do tego jeszcze trzeba dorobić komorę hopup, żeby mieć jakiś zasięg. Quote Link to post Share on other sites
kosmita6662 Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Tak z czystej ciekawości - po co przerabiać na większy kaliber? Czy to ma większy sens? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 (edited) Do tego jak ktoś zobaczy cię na strzelance z czymś co wygląda jak wiatrówka, to pewnie zostaniesz wykopany nawet mimo tłumaczeń. Nie na każdej strzelance jest chronograf. Edited July 7, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Do tego jeszcze trzeba dorobić komorę hopup, żeby mieć jakiś zasięg. Od biedy hop up można pominąć. Jak i ograniczanie mocy. Jedak reszta już potrzebna. Sens w tym mały, ale może autor ma jakiś większy projekt do zrealizowania, a to tylko jego część. Kto wie. Quote Link to post Share on other sites
Sangi Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 (edited) Kaliber 6.35 w limicie i kulka 6mm poszła ponad 412 m/s - 1353 fps :-) Edited July 7, 2017 by Sangi Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted July 8, 2017 Report Share Posted July 8, 2017 Kaliber 6.35 w limicie i kulka 6mm poszła ponad 412 m/s - 1353 fps :-) Elegancko. Jeśli spojrzymy na wzrost ilości FPS'ów w replikach na przestrzeni kilku lat to niedługo tyle w CQB będzie dopuszczalne. A teraz do autora: nadal jesteś zainteresowany by to zrobić? Jest to realne, ale po co? Quote Link to post Share on other sites
pepexd555 Posted July 9, 2017 Author Report Share Posted July 9, 2017 Chciałem zrealizować mój pomysł, wiatrówka była na co2, lecz dokupiłem kartusz i teraz jest na sprężone powietrze. Lufę chce zmienić ale nigdzie nie znalazłem podobnego wątku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts