Olek094 Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy po wymianie sprężyny w rpk na Guardera SP 140 powinienem dodatkowo wymienić jakieś części wewnętrzne na mocniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Pasowałoby jeszcze zębatki i tłok. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Zębatki jeśli bez fabrycznych wad i dobrze spodkładkowane wytrzymają. Tłok już raczej nie da rady. Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 (edited) Wystarczy zmiana tłoka. Osobiście mam ten https://gunfire.pl/p...-zwezonych.html założony przez Mendiego. Replika śmiga na chińskim m150(zostało mendiemiu po jakimś dragunowie) batce 11.1v. Na stocku było wystrzelone 10k a po lekkim tuningu u mendiego na 470fps gdzie został założony wyżej podlinkowany tłok poszło kolejne 20k i nie widać/słychać by zębatki miały się sypać. Także dobrze wypodkładkowane i bez wad powinny spokojnie pochodzić "trochę" czasu. Edited July 10, 2017 by Endranii Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 @up Masz tłok o zwężonych zębach przy normalnych zębatkach? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 (edited) Podchodzi do standardowej listwy. Cały bajer to tylko odpowienio to wypodkładkować. W drugą stronę jest to niemożliwe ze względu na budowę zębatki tłokowej (tłok standardowy nie jest kompatybilny z zębatką 32:1 i innymi z "powiększonym kółkiem" na środkowej. Tak na szybko pstryknąłem fotę: - tłok zwężany + standardowe zębatki (tak wiem gb wymaga doszlifowania, po prostu chciałem pokazać, że budowa tłoka umożliwia jego zamontowanie przy standardowych zębach). (btw. ktoś zgadnie, co to za "brzydki gearbox"?). Może i nie widać, ale zęby tłoka są na tym samym poziomie co zębatka... przy dobrym wypoziomowaniu kół powierzchnia styku jest taka sama jak w standardowym tłoku... Zębatki 32:1 są odpowiedniejsze, bo łatwiej to zgrać + mają lepsze przełożenie do dużych FPS + mają szersze "mniejsze kółko" na zębatce środkowej = rozłożenie siły na większej powierzchnii (choć wg. mnie 100:200 SHS powinno każdego zadowolić). Edited July 10, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts