Bullet Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Witam co sądzicie o tym nożu chodzi mi głównie o wytrzymałość ostrza jakość wykonania rączki i przydatność w mięście. http://military.pl/s/m/NZF0017BKNB.html Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Typowa chinszczyzna wyprodukowana na zlecenie duzej marki i tak tez podpisana. To samo co np. Harley Davidson czy inne cudaki tego typu. To ma wygladac a nie dzialac. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 cytuję: " ostrze ze nierdzewnej stali wysokowęglowej..." i już koniec tematu 8) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 To źle :?: :wink: Bo dla laika to nic nie znaczy 8) Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 bo o to w tym chodzi że to nic nie znaczy :lol: i to mnie właśnie rozśmieszyło. Troche jak z tą super duper hiper carbon V, o której nie wiadomo własnie nic... poztym ze jest super hiper duper :wink: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Eee tam carbon V jest znana. Medic, to jest po prostu neologizm. Albo stal jest wysokoweglowa albo nierdzewna. To dwie skrajnosci po prostu.. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Oksymoron Cyniu, oksymoron... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bullet Posted October 4, 2005 Author Report Share Posted October 4, 2005 dzięki za odpowiedz wygląda na to że w każdej branży jest jakaś chinszczyzna :) A co sądzicie o M21-04? czy to dobra stal bo slyszałem o niej dużo dobrego. [ Dodano: 18.05.2005 ] mam jescze jedno pytanie ponieważ posiadam 300zl w kieszeni nie wiem który nóż jest lepszy m21(nie 04) czy Point Guard? (oczywiście wszystko firmy CRKT) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 4, 2005 Report Share Posted October 4, 2005 Griptalian jest najlepszy... (mam kolejne piwo u Rybaka... 8) ) Point Guard to nóż o nieco innej filozofii niż M-21. Pierwszy to EDC, bardzo "poprawny", acz przyznam, że swego czasu pałałem żądzą posiadania tego foldera. Wada - miękkie ostrze z 420-tki, hartowane na 54-56 HRC. Zaleta - thumb disc, dla mnie bomba. Disc jest IMHO dużo praktyczniejszy od kołków - ale to moje prywatne zdanie. M-21 to nóż o zacięciu taktycznym, ze wszystkimi tego konsekwencjami. Co prawda grubość ostrza w M-21-04 i Point Guardzie 6753 jest zbliżona, ale stal już lepsza, AUS-8 hartowana na 56-58 HRC, czyli, krótko mówiąc, lepiej trzymająca ostrze. Wada: nie wiem, gdzie go będziesz używał, ale wygląd moze zdenerwować wiele osób. Za 300 zł kupiłem używanego Griptaliana i nie zamienię go na żadną "21" :twisted: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted October 4, 2005 Report Share Posted October 4, 2005 Z M21 04 mialem czesto stycznosc ale dopiero od kilku dni sie nim bawie bo pozyczylem od kumpla. No jest zajebisty po prostu. Ale to inan liga troche niz grippi... Ktorego sobie chyb akupie jesli nie znajde tanio duzego commandera ;) Catch - ale oksymoron czasem ma sens ;) Pozatym nie czepiaj sie! :lol: Quote Link to post Share on other sites
Bullet Posted October 5, 2005 Author Report Share Posted October 5, 2005 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jeśli chcecie możecie skasować tego posta :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts