Franqex Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Mam długi magazynek do glocka - jakiej ładownicy na długie magazynki mam używać ? Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Np. do MP5. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 (edited) Każdy, kto miał długie magazynki do elektrycznego Glocka 18C (Cyma, TM) wie, że przenoszenie ich jest dość kłopotliwe, ze względu na przedziwny kształt - nie pasują praktycznie do żadnych ładownic. Osobiście testowałem różne rozwiązania - łącznie z pokrowcami na flary czy różnymi ładownicami do MP5, ale efekt nigdy nie był zadawalający. Zdesperowany byłem nawet gotowy zamówić jakieś customowe ładownice - aż wymyśliłem coś takiego :icon_biggrin: Co nam trzeba: 1. Oczywiście długie magazynki do elektrycznego Glocka 2. Pojedyncze Ładownice do magazynków od pistoletów maszynowych - tutaj akurat produkt MIWO 3. Pianka używana do zabezpieczania elektroniki - osoboście użyłem takowej jak na fotce. Może być coś podobnego, ale ta dała dobre efekty - nie ślizga się w ładownicach, łatwo się tnie. Ładnie się kompresuje i rozpręża. 4. Taśma klejąca i rzepy (zdjęcia brak) :icon_smile: Na czym polega zabawa - na zrobieniu wkładki, która by wypełniała brakującą przestrzeń magazynka, która normalnie jest "pełna" ale oczywiście w elektrycznym Glocku jest to trochę inaczej. Trzeba dobrać jej wymiar eksperymentalnie - w zależności od posiadanych ładownic - magazynek wtedy nie będzie latał w ładownicy. Drugi problem - krótkie rzepy (magi od Glocka są dłuższe niż od PMów, rzep normalnie ledwo trzyma) rozwiązujemy doklejając do pianki rzep. Powinno wyglądać jak na fotce poniżej Esteci mogą próbować malować końcówkę pianki, żeby nie było widać białego. Mi po jednej próbie nie chciało się dalej, bo nie znalazłem na szybko pod ręką czegoś, co by dobrze kryło i nie ścierało się od razu. Wkładka ląduje w ładownicy, a za nią magazynek Efekt końcowy Czy to działa? Działa :icon_biggrin: Nawet nieźle. Sam byłem zaskoczony :icon_biggrin: Wkładki nie wylatują, rzep trzyma się na swoim miejscu, klapka trzyma - jest to kwestia dobrego dobrania wielkości wkładki - tak, żeby bez problemu wchodził magazynek, ale wkładka z pianki jednocześnie rozprężała się w ładownicy, ładnie to trzymając. Mam to zamontowane na panelu udowym, który jak wiadomo przechodzi zazwyczaj różne katusze i nie miałem nigdy żadnego problemu, a użytkowałem to dość długo. Plusem rozwiązania jest też bez wątpienia brak jakichkolwiek modyfikacji ładownic - w każdej chwili można wyciągnąć wkładki i włożyć magazynki od PMa. Ewentualnie można poszukać ładownic które mają dłuższe rzepy i zrobić tylko wkładkę, ale typowe od PM/MP5 niestety są zazwyczaj trochę za krótkie/za płytkie. Edited July 11, 2017 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
Angry Warrior Posted July 11, 2017 Report Share Posted July 11, 2017 Witam. Jakiś czas temu pomogliśmy rozwiązać ten problem dokładnie na te magazynki. Przepraszam Adminów jeśli to zbyt bezczelna reklama ale pomagam rozwiązać czyjś kłopot ;) Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 A macie w patent na ładownice na krótkie magi? Quote Link to post Share on other sites
Fenr1r Posted November 6, 2018 Report Share Posted November 6, 2018 Gratek, mam wkłady do ładownic pistoletowych i emkowych pod zwykle cymoglockowe magazynki :) Zerknij na ogłoszenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts