dark_quar Posted July 21, 2017 Report Share Posted July 21, 2017 Witam. Chciałbym kupić sobie boczniaka z systemem blow back. Ważne jest aby cena duża nie była (do 200-250). Po krótkich poszukiwaniach w oko wpadły mi dwa modele: M92F/M9 HEAVY WEIGHT GAS PISTOL [KJW] oraz G195 (CO2 POWERED) [WELL TGG] Który waszym zdaniem będzie lepszy? Osobiście myślałem nad klamką od well'a z racji tańszych magazynków oraz kapsuł. Dodatkowo ponoć G195 ma "metalowy" korpus, w porównaniu z plastikiem KJW. Pozory jednak często mylą, a i o jakości i wykonaniu well'a trochę słyszałem, tak więc który jest wytrzymalszy (czytaj dłużej będzie działał)? No i Green Gaz czy CO2? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 KJW. Mam kilka sprzętów Wella. Żaden prosto z pudła nie był dobry. Niektóre ich repliki po poprawkach są dobre a inne nie. Jak chcesz replikę do strzelania to bierz KJW. Quote Link to post Share on other sites
dark_quar Posted July 23, 2017 Author Report Share Posted July 23, 2017 Dzięki za odpowiedź :D A jak tak w ogóle jest z oszczędnością? Spotkałem się z opinią, że plastikowy zamek mniej gazu zużywa (no bo lżejszy i w ogóle). Poza tym ciekawi mnie jeszcze (czysta ciekawość) z czego się przyjemniej strzela. Znalowe (zapewne) klamki wella czy plastik kjw. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Najprzyjemniej się strzela z repliki, która działa. Sam nie mam żadnego pistoletu z plastikowym zamkiem, więc nie odpowiem. Mam 7 pistoletów i nawet sprężynówki u mnie mają metalowe zamki. Quote Link to post Share on other sites
PressU Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Ktoś może coś powiedzieć o modelu Beretty G195 od Wella? Może ten model jest lepszy od ich coltów. Ten metalowy zamek mocno kusi :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts