Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, chcę kupić lufę precyzyjną, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi czy będą jakieś większe zmiany jeśli lufa stockowa ma około 400 mm, a zamotuje lufę długości 455 mm?

Edited by arend
Posted

Długość lufy w airsofcie ma znaczenie ale o wiele ważniejsza jest jakość wykonania.

Nie wiem jakiego producenta masz replikę, ale zazwyczaj po zakupie dłuższej "precki" za 100-150 zł nie widać różnicy.

Posted

W elektryku nie odczujesz różnicy. Jak lufa jest dobra to różnica w celności będzie niemal niezauważalna. Róznica będzie tylko w gazówkach, bo może dać przyrost FPS.

Posted

Mam Cm007 wszystko w stocku, i usłyszałem od znajomego że jeśli zamontuje dłuższą lufę niż mam teraz to będę mieć spadek FPS,

i czy to prawda?

Posted

Więc jeśli chciałbym zamontować lufę precyzyjną 455mm, muszę zamontować cylinder typ 0, od razu gumkę czarną systemy włożę, i to powinno wystarczyć?

Posted

A jaką chcesz kupić tą preckę?

Chodzi o to że możesz nie zauważyć żadnej różnicy, a kasę wydasz ;)

I czy na pewno chcesz mieć dłuższą replikę?

Ja bym na początku zmienił samą gumkę, nie wymaga to ingerencji w GB.

Posted

Nic w replice nie robiłem, lufę jeszcze wybiorę, a jak już znajdę to dodam cylinder typ 0, czarną gumkę systemy, i uszczelnioną dyszę.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :D