Kacper1 Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 (edited) Cześć, Po około 2 letniej przerwie postanowiłem wrócić do airsoftu ,w związku z tym mam kilka pytań odnośnie wyboru repliki. Maksymalny budżet jaki chciałbym przeznaczyć na replike to 1000zł . Drugim kryterium jest waga repliki ,waga w okolicach 3kg lub mniej. Plastikowe body to dla mnie plus. Replikę chciałbym w niedalekiej przyszłości stuningować do tych 420-450 fps. Mam na oku 2 repliki. G36 Aresa i G&G cm16. Jeśli chodzi o giete to jest na razie dostępna tylko w navy.pl. Polecacie ten sklep ? 1,5 roku temu zamawiałem koledze właśnie g36c aresa ze speca ,nie zdecydowaliśmy się kupić z navy ,bo nie miało zbyt dobrych opini ,ale może od tego czasu coś się zmieniło.Z tego co widzę mają teraz inną stronę ,a na specshopie gieta jest niedostępna. Czy G36 Aresa można bez obaw upgradować do 420-450 fps? Po forumku krąży opinia ,że G&G spoko repliki ,ale nie do grzebania. Generalnie nie planuje robić z tej repliki potwora z dużym rofem i 500 fps. Chciałbym uzyskać 420-450 fps. Moje pytanie brzmii czy to też zbyt wiele dla G&G CM16? Jest to możliwe ? A może wszystkie części klękną? Która replika jest według was lepsza? A może są jeszcze jakieś repliki spełniające moje kryteria? Edited August 4, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted August 4, 2017 Report Share Posted August 4, 2017 Może jestem w błędzie, ale navy.pl od dłuższego czasu wygląda jakby był out of order. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 5, 2017 Report Share Posted August 5, 2017 Naprawdę chcesz srogo przepłacać za plastikową zabawkę jaką jest cm16 kiedy to w przedziale cenowym do 1K możesz kupić emkę E&L wykonaną z aluminium T6, z stalową lufą, gearboxem qsc i mocnymi bebechami? Ludzie coś strasznie narzekają na te nowe giety aresa z mosfetem. Quote Link to post Share on other sites
Kacper1 Posted August 7, 2017 Author Report Share Posted August 7, 2017 Cm16 znalazłem za 600zł ,więc portfel by się ucieszył ,a nie specjalnie mnie interesuje czy replika wygąda jak zabawka czy jest wzorowo odwzorowana. Akurat E&L nie brałem pod uwagę ,teraz na szybko spojrzałem i generalnie mki zaczynają się od 1200. Znalazłem za to takie oto cudo https://gunfire.pl/product-pol-1152209809-Replika-karabinka-ELAK710-SBR-Gen-2.html I w sumie tak trochę mnie przekonuję. Maniacy nakierujcie mnie. Czekać na dostępną giete ,kupować cm16 za 600 czy tego E&L wyżej za 1000? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 Już wiadomo że E&L robią dobre kałasze w stali, a G&G w serii CM takie sobie emki w plastiku. Ale ja jestem kałaszolub, nawet takich uemczonych;P Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 Ja mam duży sentyment do Giety Aresa i zawszę będę tą replikę polecał, tylko te magazynki... Nowa wersja jest z wbudowanym mosfetem, tym co replikach Amoeba. Jakoś nie widzę dużo postów narzekających na to rozwiązanie, więc chyba działa. Miałem też na ostatniej strzelance przez chwilę w rękach Amoebe i fajnie to strzela i fajny plastik na tym body. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 (edited) Jak Ci replika pęknie w rękach to zaczniesz się interesować tym czy jest dobrze odwzorowana, szczególnie materiałami i konstrukcją ^^ Bierz to AK SBR (po uprzednim przeczytaniu całego wątku o niej) jak jest taka okazja. PS słabo szukałeś, bo ja widzę te emki E&L Platinum (te lepsze) jak byk za 939,32 zł. Czekam na stalowe MP5 i G3 od E&L, to by był ideał :icon_biggrin: Edited August 8, 2017 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 8, 2017 Report Share Posted August 8, 2017 . PS słabo szukałeś, bo ja widzę te emki E&L Platinum (te lepsze) jak byk za 939,32 zł. A nie masz przypadkiem na swoim koncie zniżki -10%? Ja niezalogowany widzę je w regularnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 Jeszcze wczoraj rano na redberecie była za te 939... A skoro już tu jesteś możesz skomentować ergonomię tego ak sbr ^^ Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 Jeżeli chodzi o ergonomię to jest na prawdę ok. Kolba emkowa ma lekki irytujący luz, za to buffer i adapter kolby siedzą sztywno. Możesz montować wszelakie end plate z wciśnij kropkami itd przeznaczone do gazików. Pod adapterem jest klasyczny ogon kolby co pozwala na montaż klasycznych kolb, albo tych magpulowych z taiwangun. Generalnie replika jest od tłumika do buffera sztywna, bez luzów co bardzo lubię. Chwyt silnikowy jest bardzo wygodny i wykonany z porządnego matowego tworzywa. Konwersja keymod jest fajna, zamontowana łopatologicznie, co eliminuje możliwość powstania luzów. Montaż celownika całkiem z przodu na szynie rownież mi przypadł do gustu. Img lepiej się składa do strzału, i wygodniej celuje, aniżeli z optyką blisko oka. Jedny problem jaki widzę z tymi kałachami to ich cholerna losowość. Na 5 egzemplarzy kałachów E&L 4 były reklamowane. Ostatnio szwagrowi zamawiałem tego sbra i przyszedł badziewny egzemplarz, mimo ze podobno przeszedł przegląd. Nie jest to pierwsza moja akcja z tym sklepem, i widzę że prośby klientów mają w dupie. Dlatego jeżeli nie jest spasowany jak na ich fotkach, od razu reklamuj, bo mam jeden egzemplarz co jest wykonany miód malina. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts