dino1984 Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Czy taki pas da się nosić bez szelek, czy po obwieszeniu 3kg klamotów spadnie z dupy? http://miwo-military.net/-produkty/pid,779/Podk-ad-T-P-P-O- Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Zależy od szerokości bioder i tego jak mocno zaciśniesz pas, czy będziesz miał np. kaburę biodrową itd. Zbyt wiele zmienny :teeth: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 To nie pas tylko podkład. Potrzebujesz do tego jeszcze pas do środka. Spaść nie spadnie ale będzie to raczej niewygodne. Quote Link to post Share on other sites
dino1984 Posted August 13, 2017 Author Report Share Posted August 13, 2017 (edited) Gościu wygląda na całkiem zadowolonego, dlatego pytam.... Oczywiście wiem, że do środka musi być jeszcze pas ;) Edited August 13, 2017 by dino1984 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Tak jak pisałem, jest wiele zmiennych - od budowy anatomicznej po rozłożenie ciężaru na pasie. Nie da się tak w ciemno stwierdzić, czy będzie Ci to odpowiadało. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Spaść z dupy nie spadnie (mi nie spada RATS załadowany 10+ kg) ale warto dołożyć płaskie szelki (pierwszej linii czy ucieczkowe) żeby powstrzymywały przed przed przekręcaniem się żeby nie okazało się że po rzuceniu się na ziemię i przeczołganiu kilkunastu metrów kabura znajdzie się tam gdzie przed chwilą była klamra. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts