Lukasz bp Posted August 17, 2017 Report Share Posted August 17, 2017 Jak w temaćie widziałem filmik,ale jaki jest cel tego zabiegu strzelam że zmyćie czegoś tłustego. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 17, 2017 Report Share Posted August 17, 2017 Odzysk wystrzelonych, co oby nie zacięły się w lufie/nie porysowały jej. Ale to chyba takie Januszowanie bardziej... Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted August 17, 2017 Report Share Posted August 17, 2017 Nie ma to nic wspólnego z odzyskiem, a poprawienia ich osiągów ;) Sporo na ten temat można znaleźć na youtubie, np.: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 17, 2017 Report Share Posted August 17, 2017 Może pomagać. To temat dla snajperów i dotyczy niektórych kulek. W paczkach jest nalot i trzeba się go pozbyć. Do zwykłych replik nie jest to wymagane. Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Może pomagać. To temat dla snajperów i dotyczy niektórych kulek. W paczkach jest nalot i trzeba się go pozbyć. Do zwykłych replik nie jest to wymagane. Mikadorus, opowiesz mi coś więcej na ten temat? Ja swoje czyszczę, a właściwie "poleruję" wodą z mydłem. Bardzo delikatnie. Zwłaszcza kulki, które wypadają z opróżnionego po strzelance pełnego magazynka. Magazynki mi strasznie syfią te kulki... Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Każdy chłop powinien czyścić swoje kulki minimum wodą z mydłem. Ale polerowanie to już chyba pod pieszczotę podchodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 (edited) Każdy chłop powinien czyścić swoje kulki minimum wodą z mydłem. Ale polerowanie to już chyba pod pieszczotę podchodzi :icon_smile: Ten co nie pieścił nigdy swojej giwery i nie polerował kulek, niech pierwszy rzuci kamień! Edited August 18, 2017 by Under B Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts