Jacker Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 Witam. Co sądzicie o https://www.militaria.pl/cybergun/karabinek_szturmowy_aeg_cybergun_colt_cqbr_180834_p54050.xml?cat=121 Mam możliwości kupienia używki tej repliki i nie wiem czy będzie dobra na rozpoczęcie przygody? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 CyberGun sprzedaje chińskie repliki w swoich pudełkach. Nie opłaca się. Quote Link to post Share on other sites
SnaKe7777777 Posted August 23, 2017 Report Share Posted August 23, 2017 No tą replikę akurat faktycznie może spokojnie sobie odpuścić ale nie popadajmy w przesadę. Co Ty chcesz mu polecić na początek przygody z ASG? Od razu replikę za 1500zł w górę? Niech kupi i jakiegoś chińczyka, byle z głową. Poszukaj kolego choćby i starą poczciwą Cymk'ę i sprawdź czy Ci się spodoba. Wszystko zależy jaki budżet chcesz przeznaczyć. CyberGun rebrandował różne marki pod swoją banderę. Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted August 23, 2017 Report Share Posted August 23, 2017 Kolega wyżej nie napisał że za 1500 zł od razu ma kupić :) a to z zakupem chińczyka to moim osobistym zdaniem jest złym pomysłem. Miałem w życiu dużo replik miałem boyi m4, cymę 028, aepy cymy plus inne chinole o którym nie pamiętam i ja zawsze mówię że chińczyk się nie opłaca. Nie lepiej już dołożyć te 300 zł i kupić nawet to budżetowe G&G co z tego że model full plastik jak to wytrzyma 5x więcej niż chiński ZnAl. Uwierz mi wiem co mówię bo niestety za jakością idzie też cena. Kolejna sprawa jest taka że ASG to nie jest tani sport i po taniości można niby coś kupić ale koniec końców zabawa na tym jest średnia. A w ogóle jak słyszę że okulary BHP, AGM003 i paczka kulek wystarczy żeby świetnie się bawić to bitch please :D Przeważnie "niestety" zabawa w ASG się podoba i replika zostaje z nami na dłużej i już po paru tygodniach mamy do siebie żal że oszczędziliśmy 300 zł i mamy chinola zamiast repliki I klasy :) Naprawdę przerabiałem ten scenariusz miałem AGM`a, Cymę 028 i jeśli o mnie chodzi nigdy więcej chinoli :) Co z tego że to strzela jak przecież duży fiat też jeździ a sobie takiego nie kupisz :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 23, 2017 Report Share Posted August 23, 2017 Bo kupowałeś to co ci inne zieleniny radzili. A jakbyś zamiast boyjowskiej emki kupił boyjowskiego kałasza ( co ci radzono) inaczej byś gadał. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 [...] A w ogóle jak słyszę że okulary BHP, AGM003 i paczka kulek wystarczy żeby świetnie się bawić to bitch please :icon_biggrin: [...] Oczywiście że wystarczy, pod warunkiem że wszyscy gracze mają tylko pompki i klamki. Niestety w sytuacji pompka vs elektryk, to właściciel pompki może się sfrustrować. Czasami się zdarzają imprezy typu pompka-klamka party i to są naprawdę świetne imprezy. Quote Link to post Share on other sites
SnaKe7777777 Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 (edited) Najlepiej niech mu jakiś dobry kumpel pożyczy parę razy coś na ogólne ogarnięcie tematu, choć możliwe że to miało już miejsce i kolega przez to już czegoś właśnie szuka. Ja np także miałem AK od boyia jako jedną z moich pierwszych repliczek, nie dałem kokosów a w dodatku była to lekka używka a wspominam go dobrze i wsiąknąłem na lata, zresztą nawet ostatnio myślę by sobie go nie sprawić z powrotem do kolekcji :icon_smile: M4 od boya też miałem nieco później to przyznaje jak wyżej napisał arend - było gorzej, jak już zaczęło to ciągle coś w nim nie grało :/ Kiedyś miałem Galila od CyberGun'a który chyba był rebrandem Cymy i nie narzekałem na niego, całkiem przyjemnie się z tym latało :icon_smile: Edited August 24, 2017 by SnaKe7777777 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts