krobug Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 Pytanie od ciągle raczkującego w sporcie. Przy zakupie repliki dostałem karteczkę z chronowania standardowo na kulkach 0.2 i hopie w pozycji 0 gdzie wynik trzymał się w okolicach 380 fps. Gdy sam sprawdziłem na chrono replikę okazało się, że ma 400-410 fps. I w tym miejscu stawiam pytanie czy ustawienie hopa ma realny wpływ na ilość fps, czy ktoś ze sklepu wpisał pobożne życzenia zamiast faktycznego wyniku chronowania. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 Karteczkę z fpsami ze sklepu to można między bajki włożyć. Ustawienie hopka ma maleńkie znacznie, ja mam zawsze na zerowym ustawieniu o kilka fps więcej. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 27, 2017 Report Share Posted August 27, 2017 W niektórych przypadkach po ustawieniu hopka fps-y rosną a w innych maleją. Dużo dależy od długości lufy, objętości cylindra i wagi kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts