groszekoki Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 W sklepach można natknąć się na magnifiery od Theta Optics: https://gunfire.pl/product-pol-1152209906-Luneta-Magnifier-3x35.html oraz https://gunfire.pl/product-pol-1152209907-Luneta-Magnifier-3x35-V2.html Ten drugi jest sygnowany jako V2. Czy są jakieś różnice między tymi dwoma magnifierami? Ktoś coś wie na ten temat? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Mam V2 - dziadostwo jak wszystko od nich - montaż się chwieje jak sebix przed blokiem - i będzie się przekręcać. Optycznie rybie oko - krawędzie są tak rozmyte, że tylko na środku coś widać. O świetle nie wspominam. Jedyne co można pozytywnego powiedzieć to to, że jakoś wygląda. Do lansu (na odpuście) się nadaje. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Nie miałem tego modelu, ale od siebie nie polecam asgejowych magnifierów, w szczególności w połączeniu z asgejowymi kolimatorami. Fajnie to wygląda, wydaje się przemyślane, ale niestety kiepsko to działa ze względu na niski poziom optyki. Jak chcesz mieć regulowane przybliżenie to poszukaj lunety biegowej, np. 1-4x. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 16, 2017 Report Share Posted September 16, 2017 Też kiedyś chorowałem na zestaw kolimator z magnifierem. Ostatecznie postawiłem na kombo: krótka luneta x4 i na grzbiecie mały kolimator. Nie musisz niczego przerzucać tylko przesuwasz oko. Do tego mam kolimator wyzerowany na 40m a lunetę na 60m. Jest to pierońsko wygodna kombinacja a cenowo potrafi wyjść podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 Osobiście polecam zestaw ACOGx4 i mały Red dot na grzbiecie. Z magnifierów dobre są te chińskie, oznaczeniami aimpointa, miałem i przez długi czas używałem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts