kamilusz Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 czy ktoś z Was zna jakieś naprawde dobre gogle, które będą miały DWIE DOBRE szybki balistyczne? szukałem po różnych sklepach internetowych ale tak średnio:/ byłbym bardzo wdzieczny za pomoc, bo Quote Link to post Share on other sites
Ventilatorr Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 Bolle X500 Do kupienia w BJsystem pozdrawiam v Quote Link to post Share on other sites
Px Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Na specshop'ie masz kilka rodzajów gogli Bolle. Jak się nie mylę to każde mają po 3 szybki. Chyba, że Ciebie interesują tylko dwie :D Quote Link to post Share on other sites
Jazu Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 teraz czy koledze chodzi o to żeby gogle miały 2 szybki na raz (jak niektóre narciarskie) czy wymienne ? :> ;) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Eee... Ale co to znaczy 2 szybki? Osobny okular na każde oko? Czy podwójna szybka tzw. "atermiczna"? Jeśli to drugie - to tak jak napisał Ventilatorr - Bolle X500. P.S. Zostałem uprzedzony... :) Quote Link to post Share on other sites
kamilusz Posted October 6, 2005 Author Report Share Posted October 6, 2005 jedną podwójną szybke :P generalnie chodzi mi o to żeby w przypadku pęknięcia pierwszej szybki balistycznej, druga zatrzymała kulke... Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Generalnie to przy podwójnej szybie chodzi o to, że mniej paruje, nie o to żeby była bardziej wytrzymała. Szybka, jeśli będzie faktycznie "balistyczna" to w naszej zabawie nie ma prawa pęknąć nawet pojedyncza... Inaczej jest g...niana, a nie "balistyczna". Quote Link to post Share on other sites
lukdrz Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Na specshop'ie masz kilka rodzajów gogli Bolle. do ów gogli można wepchnąć dwie szybki z tych trzech co są w zestawie. Wiem bo sprawdzałem ;) Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 Równie dobre są BOLLE DEFENDERY aczkolwiek wygląda się w nich jak człowiek-mucha :twisted: :lol: ale nie o wygląd wszak chodzi w naszej zabawie a o bezpieczeństwo :twisted: 8) Quote Link to post Share on other sites
brok Posted October 9, 2005 Report Share Posted October 9, 2005 Generalnie to przy podwójnej szybie chodzi o to, że mniej paruje, nie o to żeby była bardziej wytrzymała....". mam podwojna szybke a i tak paruje wiec to mozna miedzy bajki wlozyc. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 9, 2005 Report Share Posted October 9, 2005 Ile razy można o tym samym? Zwróciłeś uwagę na słowo mniej? KAŻDE gogle i okulary w sprzyjających warunkach parują. Nie przeskoczysz tego. Ale jedne paruja mniej, inne bardziej. Są dziesiątki sposobów na redukscję parowania - podwójna szyba, warstwy przeciw parowaniu, odpowiednia wentylacja itd. Jedne są skuteczniejsze inne mniej. Należy przetestować i wybrac najodpowiedniejsze dla siebie. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Zauwazylem ze "mniej" ale moje gogle pomimo ze maja podwojna szybke nie paruja mniej od innych a maja dobra wentylacje, ale nie wazne przepraszam jesli kogos urazilem. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Używałem gogli paintballowych SCOTT (szyba podwójna, świetna wentylacja, wada - duże), Bolle Defender (pojedyncza szyba), Bolle X800 (pojedyncza), Bolle X500 (podwójna). Te z podwójnymi szybami parowały znacznie rzadziej i słabiej. Jestem sporym gościem, w czasie wysiłku wypacam sporo... Kiedyś z braku laku zabrałem SCOTTy na narty. Pierwszego dnia jeździłem z pojedynczą szybą i to była porażka. Natychmiast zmieniłem na podwójną - bez porównania lepiej. Więc jak dla mnie to właśnie gadanie, że podwójna szyba w kwestii parowania nic nie daje, jest warte włożenia między bajki... 8) - Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Małe sprostowanie BOLLE DEFENDERY faktycznie mają pojedynczą szybkę ale równocześnie istnieje możliwość zamontowania drugiej znajdującej się w komplecie co zwiększa nasz komfort psychiczny :twisted: jako że obydwie te szybki są BALISTYCZNE :lol: 8) A co do parowania ...to po usunięciu magicznych gąbeczek z górnych wywietrzników ten problem przestał dlamnie istnieć :twisted: :lol: 8) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Ale co właściwie prostujesz? :) Czy ja napisałem, że tak nie można zrobić? W defenderach pod względem wytrzymałości wystarczy jedna szyba (choć ja tam nie wiem z czego Wy się w Warszawie strzelacie... :wink: ), a założenie dwóch naraz szybki "atermicznej" z nich po mojemu nie zrobi... Widoczności chyba też to nie poprawia? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts