Yahalom Posted October 6, 2017 Report Share Posted October 6, 2017 Na fanpejdżu pojawiła się zajawka nowego plejta - Crusader Plate Carrier. Jaram się w opór :teeth: Widać na pierwszy rzut oka znaczny progres i skomplikowanie wzoru względem TPC. Naprawdę wygląda mega... + system QR + zamki błyskawiczne na plecach - pytanie jak z kompatybilnością z systemem szybkiego dopięcia np. Crye czy Direct Action + elastyczny cummerbund + agresywny design Tylko ten chwyt ratunkowy nie do końca mnie przekonuje :c Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 Chwyt ewakuacyjny już targaliśmy na kliencie 130kg :) Daje rade :) W ostatecznej wersji dostał jeszcze dodatkowe podcięcie ułatwiające chwyt. Jest stosunkowo niewielki, ale nie chcieliśmy przesadzać w drugą stronę. Ostatecznie mało kto się obecnie wyciąga za uchwyt na kamizelce, w sytuacji awaryjnej. Zazwyczaj jego rola jest ograniczona do rączki do przenoszenia sprzętu. Suwaki nie są do końca kompatybilne z Crye i DA. Same maszynki i długość taśmy jest identyczna, ale rozstaw jest węższy. Można dopiąć, ale będzie lekko prężyć na krawędziach. Do kamizelki będą dostępne dedykowane panele naszej produkcji, w konkurencyjnej, szczególnie do Crye, cenie :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 13, 2018 Author Report Share Posted March 13, 2018 Iiiii... wjechały tu i ówdzie CPC w wersji z plastikowymi klamrami ROC 2M. Ktoś, coś? Nie ukrywam, że od czasu gdy pierwszy raz zobaczyłem FirstSpearowskie tubki i ichsiejszą kamizelkę po prostu się zakochałem - jedank na ziemię sprowadziła mnie cena FS :teeth: Bawił się ktoś CPC ROC? ;> Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Zapraszamy na FP Gear Inferno. Tam wrzuciliśmy filmik jak to działa. Ogólnie powiem tak. #PYSZNE Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 15, 2018 Author Report Share Posted March 15, 2018 Jak to działa od technicznej strony, to się potrafię domyślić... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts