Kielon-HK Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 Witam, Mam problem z repliką a mianowicie : Nie podaje TYLKO pierwszej kulki. Każdy pierwszy strzał jest pusty - następne bezproblemowo. Replika : Wydmuszka A&K Silnik na neodymach Gearbox NOWY G&G z GC16 SPR ( wewnątrz : tłok SHS z metalowymi zębami, Prowadnica metal- łożyskowana, sprężyna m 130, zębatki G&G, Głowica cylindra i tłoka (plastikowa) wyciszona, dysza SHS czerwona 21,1 mm - tak podaje producent) Lufa Madbull, Gumka G&G zielona( dystanser STD od G&G zielonej ) Komora Hop Up - Prowin niebieska Magazynki różnych marek : H&K, CA, SPECNA, I INNE Nie mam pojęcia co może być przyczyną . Zastanawia mnie, czy MOŻE to być za długa dysza, która zostaje w lufie po odstrzale i w przypadku podania nowego magazynka, blokuje pierwszą kulkę ? Bardzo proszę o pomoc w temacie :) Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 To nie wina za długiej dyszy. Jak masz szczelność i wszystko inne działa poprawnie to zostaw jak jest. Jest to częste "schorzenie" tuningowanych replik. Quote Link to post Share on other sites
Kielon-HK Posted October 19, 2017 Author Report Share Posted October 19, 2017 Siemka :) dzięki za odpowiedź :) Niestety, jestem osobą, dla której sprawne = wszystko działa jak powinno, a to mnie denerwuje, zwłaszcza, że używam przeważnie singla :) Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 Niestety nie znam rozwiązania ale z ciekawości zapytam czy jak po kilku strzałach zmienisz maga to też pierwszej kulki nie podaje ? Quote Link to post Share on other sites
Kielon-HK Posted October 19, 2017 Author Report Share Posted October 19, 2017 Tak, dokładnie - po każdym włożeniu maga, pierwszy strzał jest pusty . Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 Też tak mam w AUGu. To nic poważnego, po prostu przez mocny silnik i baterię, zębatki z każdym naciśnięcie spustu robią trochę ponad jeden cykl i dysza jest wysunięta. Można wsadzić mosfet z AB jak komuś to bardzo przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Kielon-HK Posted October 19, 2017 Author Report Share Posted October 19, 2017 (edited) Jesteś Pewny ? To znaczy, sprawdzałeś to ? Jeśli tak, to zakupie mosfet, tylko muszę mieć pewność, że to ten temat :icon_smile: Z góry dzięki ! P.S. A może to być wina braku opóźniacza popychacza ? :) Edited October 19, 2017 by Kielon-HK Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 Tak, tego też może być wina. Przez brak popychacza, w mojej replice czasami miewał puste strzały. Są dwa rodzaje opóźniaczy (a przynajmniej z takimi się spotkałem). W sensie - różnią się wielkością. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 Ja mam u siebie opóźniacz. Brak opóźniacza może powodować puste strzały cały czas, nieważne czy jest to pierwsza, środkowa, czy ostatnia kulka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts