plastelina11 Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 (edited) witam. nie wiem czy dobry dzial wybralem ale mysle ze po czesci jest to problem poczatkujacego. a wiec jak w temacie chce zaczac swoja przygode z Airsoftem i kupilem pierwsza replike jaka jest super uber taktyczna Cymka 028 w wersji B. replika dziala ladnie ale jest jeden problem a mianowicie chcialem przyoszczedzic troche i kupilem magazynki o takie -> ktore nie podaja kulek.. a jak juz podaja to raz na 10 strzalow. chyba ze trzymam replike do gory nogami to nawet serią daje rade. jakies sposoby zeby to "naprawic" czy zbierac na nowe magazynki? ... <- zapomnialem dodac linku... i od razu chce dodac ze przygotowalem jak powinienem (przynajmniej tak mi sie wydaje) i teraz doczytalem " ten problem? O kolejny bez shifta i alta w klawiaturze. Kolejny tak napisany post poleci w kosmos a ty ryzykujesz utratę konta. Znaczy warn jak stąd do poligonu. Arend Edited October 27, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Z jakich kulek strzelasz? Na PJ, rakietach miałem notoryczne zacinki. Trochę lepiej było na guarderach i G&G.... jedyne kule jakie podawało to dobrze.... to zielone blastery (cholernie drogie kulki). Wg mnie to jedne z NAJGORSZYCH magów w asg. Co chwila trzeba czyścić, inaczej nie podawały. Na milsimach np. wyskakujesz na wroga, a karabin "pluje ślepym ogniem". Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 1. Jakich używasz kulek? - midy są bardziej wybredne niż hicapy. PJty, Rocketsy i inne tanie, mogą się po prostu ciąć. Ja zazwyczaj używam G&G, chociaż ostatnio kulki Specny 0.30 pozytywnie mnie zaskoczyły. 2. Czy jak pazurem zwolnisz blokadę kulek to wszystkie kulki szybko wylatują? Jak tak to magazynek nie przypadł do gustu replice. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Specny 0.30 pozytywnie mnie zaskoczyły. Wg mnie nawet działają lepiej ;-). Testowane na tarczy a4 na 60m. Quote Link to post Share on other sites
plastelina11 Posted October 28, 2017 Author Report Share Posted October 28, 2017 Kulki mam p&j własnie hi-cap podaje dobrze. Po zwolnieniu tej blokadki wylatują strasznie wolno. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Kulki mam p&j własnie hi-cap podaje dobrze. Po zwolnieniu tej blokadki wylatują strasznie wolno. Sprawdź na lepszych kulki, jak będzie to samo to magazynek walnięty. Quote Link to post Share on other sites
plastelina11 Posted October 28, 2017 Author Report Share Posted October 28, 2017 (edited) https://gunfire.pl/p...kg-pack-BB.html będą ok? I czy te lepsze czy kupować "oryginalne" od Cymy? https://gunfire.pl/product-pol-1152212002-Zestaw-5-magazynkow-Mid-Cap-60-kulek-do-replik-typu-AK-Czarny.html Edited October 28, 2017 by plastelina11 Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Kulki G&G są jednymi z najlepszych na rynku, jeśli na nich będzie się zacinał magazynek to niedobrze o nim świadczy. Quote Link to post Share on other sites
plastelina11 Posted October 29, 2017 Author Report Share Posted October 29, 2017 (edited) kupię sprawdzę. Dzięki za pomoc! Edited October 29, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
plastelina11 Posted October 29, 2017 Author Report Share Posted October 29, 2017 (edited) a jakosc kulek ma znaczenie do tego jak magazynek podaje czy tylko zacinanie? Wydaje mi się że chyba o coś prosiłem. A Edited October 29, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Szorstkie kulki będą zwiększały opór przesuwania kulek co będzie skutkowało blokowaniem kulek w kanale. Takie same efekty da zasyfienie maga. Wczesne wersje bioPestek (P&J) miały tendencję do sklejania się pod wpływem wilgoci i paprania drogi kulek co bez czyszczenia powodowało utykanie innych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts