igdore12 Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 (edited) Mam 14 lat a za 7 miesięcy z kończę lat 15.Chciałbym bardzo zacząć swoją przygodę z asg . Tylko nie jestem pewien czy by mnie wpuszczono na taką strzelankę. Jak patrzę na imprezy na tej stronie to na większości pisze że od lat 16 ze zgodą rodzica.Czy w takim razie oznacza to że mogę zacząć dopiero od lat 16 czy wcześniej.I czy bym został wpuszczony na jakąś strzelankę ? Edited November 2, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Musisz pytać organizatora, często można wejść mając 15. Dobra by było jakbyś znał kogoś że środowiska kto mógłby za Ciebie poręczyć. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Większe imprezy wymagają zwykle od uczestników pełnoletności. Poszukaj czy w okolicy nie działa grupa airsoftowych "juniorów" - często taki grupy strzelają się pod kontrolą starszych i mają bardziej restrykcyjne limity na osiągi dopuszczanych replik ale jest to świetny start w naszym hobby. Quote Link to post Share on other sites
vim Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Wszystko zależy od regionu i organizatora. W moim mieście mógłbyś wejsc na zdecydowaną większość imprez, także na te największe - i tak jest od dobrych paru lat. Z kolei w niektórych sąsiednich miastach to ostatnio dopiero zaczęli wpuszczać 16-latków i to też nie chętnie. Dodatkowo, nawet w miastach gdzie "główne" grupy nie przyjmują młodych, istnieją mniejsze i rozrzucone grupy młodszych strzelających się między sobą. Quote Link to post Share on other sites
igdore12 Posted November 2, 2017 Author Report Share Posted November 2, 2017 (edited) Dziękuje za wszystkie udzielone odpowiedzi. Edited November 2, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
kalin54 Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 U mnie jest grupa składająca się z ludzi w wieku 12-15 także myślę, że nie będzie problemu. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Ogólnie nie widzę przeszkód jesli chodzi o zapraszanie małolatów na strzelania. 15 lat i w zwyż jest ok, ale jak widzę takie wymysły organizatora to bierze mnie śmiech i politowanie... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Ogólnie nie widzę przeszkód jesli chodzi o zapraszanie małolatów na strzelania. 15 lat i w zwyż jest ok, ale jak widzę takie wymysły organizatora to bierze mnie śmiech i politowanie... GDZIE JEST TAK "WESOŁO"? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 (edited) O mój Śląsku... To jest jeszcze lepsze. "Chuderlawość". :bialaflaga: Edited November 2, 2017 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
Steiner448 Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 W tym momencie mam 16 lat a strzelać zacząłem 2 lata temu. Po pierwsze znalazłem lokalne forum, u mnie jest tak, że za jego pośrednictwem organizowanie strzelanek nie dopuszcza osób poniżej 16 roku życia. Mimo to przeczytałem co było i zabrałem się za szukanie ekipy do, której mógłbym dołączyć. W końcu znalazłem i jestem w niej do dzisiaj. Im dłużej się strzelasz tym więcej osób poznajesz co może pomóc w wejściach na różne strzelanki za jakiś czas. Ode mnie to tyle i życzę powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts