logineg Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Witam, zakupiłem ostatnio ELAR MARK 18 MOD1 od E&L i potrzebuje poradzić się kogoś. Mianowicie replika nie zawsze wystrzela kulki. Na semi strzela np 4,5 kulek i zaraz nic, słychać ze w replice wszystko chodzi jak powinno tylko nie wypluwa kulek. Auto chodzi podobnie. Odpinam magazynek wylatuja ze 4 kulki podpinam spowrotem i znów kilka kulek wystrzelam i zacinka. Teraz pytanie czy lepiej oddać na gwarancję ( czy w ogóle coś z tym zrobią i nie przysla mi jeszcze gorszej repliki) czy oddać na serwis? Czy może jeszcze inaczej, zrobić coś z tym samemu, ale tak żeby nie stracić gwarancji ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Sprawdź na innym magazynku oraz na innych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
logineg Posted November 6, 2017 Author Report Share Posted November 6, 2017 Niestety nie mam innego magazynka to moja druga replika. Pierwsza to strzelba. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Obróć replikę do góry nogami i sprawdź czy wtedy będzie dobrze strzelało. Jeśli tak, to pewnie wina magazynka. Zakładam, że nakręcasz go porządnie? Quote Link to post Share on other sites
logineg Posted November 6, 2017 Author Report Share Posted November 6, 2017 Co to znaczy że go nakrecam? Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Nie nakręci magazynka, bo E&L nie daje hajów tylko midy... Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Nie ogarnąłem, sorry. Quote Link to post Share on other sites
logineg Posted November 6, 2017 Author Report Share Posted November 6, 2017 Dobra jak wrócę z pracy to odwroce replikę i zobaczymy. Przyjmijmy ze to nie pomoże, co dalej ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
logineg Posted November 6, 2017 Author Report Share Posted November 6, 2017 Rocketa 0.25g. Replikę sprawdzę jednak jutro rano bo zmarnowany z roboty wróciłem. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Rocketsy nie słyną z dobrej jakości, a mid-capy bywają wrażliwe na kiepskie kulki. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 (edited) Spróbuj G&G. Możesz na Rocketsach zrobić test: jak przestanie podawać kulki to nie wyjmuj magazynka tylko w niego popukaj. Jak po tym kulki polecą to faktycznie winne kulki lub magazynek. Edited November 7, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
logineg Posted November 7, 2017 Author Report Share Posted November 7, 2017 Problem Solved ! Macie rację wina kulek. Użyłem kulek od ASG 0.20 i śmiga jak powinna. Co ja teraz zrobie z 2kg kulek Rocketa :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 Jak dokupisz magazynki to może w nich będą śmigać a jak nie to trudno. Quote Link to post Share on other sites
logineg Posted November 7, 2017 Author Report Share Posted November 7, 2017 To do tych kulek najlepiej kupić hi-cały albo low-capy z tego co wywnioskowalem, zgadza się ? Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 Lepiej nie kupować zwykłych rocketsow, aczkolwiek Platinium'u mnie ładnie podają się. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 (edited) Lepiej zmienić kulki niż magazynki przecież. Różnica w celności też będzie. Edited November 9, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts