Serutami Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Witam! Ostatnio zakupiłem replikę eMki BI 3981 od BBOYS/BOYI, i chciałem się zapytać, czy istnieje możliwość, tak jak w temacie, zmniejszyć FPS bez zmiany sprężyny? Na stronie gunfire jest napisane, że replika ma 350 FPS, jednakże na w karcie po sprawdzeniu (replika przechodziła przez test startowy) wpisali, iż jest tam około 390 FPS. Jako, że replika miała być do CQB, a tam jest ograniczenie do 350/370 FPS to moja repka ma nieco za dużo i chciałbym obyć się bez wysyłania gdziekolwiek repliki aby wymienić sprężynę. Druga sprawa, to "luźne" części repliki, takie jak obudowa lufy z szynami RIS, kolba, oraz magazynek. Z tego co słyszałem to w replikach jest to standard. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Najprościej zmniejszyć fps poprzez zmierzenie na chrono. Z praktyki wypada inaczej niż na kartkach. Luzy możesz zlikwidować podkładkami i taśma izolacyjna. Podkładki robisz np. z puszki po piwie. Wbrew pozorom takie podkładki są stosowane np. w czarnoprochowcach. Jak replika ma za dużo to bij do sklepu o downgrade. W końcu kupiłeś towar, który miał mieć określone parametry. Powinno się przejść bez kosztów własnych- rozbieżność to ich błąd. Quote Link to post Share on other sites
Serutami Posted December 3, 2017 Author Report Share Posted December 3, 2017 Wiem czym się mierzy FPS :) Pytanie tylko, czy opłaca mi się ładować batkę do full, kiedy nie jestem w 100% pewien czy będę mógł jej używać? Może też sprężyna nie jest "wyrobiona", co przekłada się rzeczywiście na wielkość prędkości wylotowej, dopiero po jakimś czasie może być to 350/370 fps. Taśmą zamierzam sobie przykleić latarkę (izolacyjną), a o reszcie pomyślę nieco później. Wiem, że mój model nie jest dobry do upgradowania, trudno, ale zamierzam kupić sobie podstawę do snajperki ale to dopiero za parę miesięcy. Wracając do repki, to chciałbym właśnie, żeby obyło się ze zwrotem do sklepu, bo nie lubię czekać na takie rzeczy. Niby miałem do wyboru downgrade na początku przy wyborze repliki, ALE nie wiedziałem, że aż taka różnica w FPS będzie. No chyba, że mógłbym im zaznaczyć, że jeżeli okaże się, że ilość FPS jest większa niż zakładali, to wtedy dopiero mogliby zdowngradeować? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 (edited) :D Mówię, że fps mogą się różnić i to sporo. Stock wg sklepowej kartki miał 410fps, na moim chrono-370fps. Bez tego to bym nie myślał o zmianie fps. Nie chodzi o taśmowanie repliki - co wygląda strasznie, ale o podklejenie jednej/kilku warstw w środku- np. w gnieździe maga, co zniweluje luzy na magu.. Zmniejszanie fps to nie temat dla początkujących .Da się to zrobić poprzez zbicie sprężyny... ale zdrowe to dla repliki nie będzie. Tak samo jak patenty z rozszczelnieniem układu - wtedy łatwiej o pęknięcie gb. Więc masz jedną opcję - zmierz fps i oddaj do sklepu jeśli wynik będzie za wysoki. Kilka fps się zbija z czasem... ale potrwa to dłużej niż downgrade w sklepie. Edited December 3, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 http://archiwum.asg....towej,p,394.php Nie nie wiem gdzie kupić. Natomiast "luźność" twojej repliki to typowa rzecz dla tego poziomu jakościowego replik. Te repliki są po prostu kiepsko wykonane z kiepskich materiałów. Dlatego nigdzie poza reklamami nikt ci ich nie poleci. Quote Link to post Share on other sites
Serutami Posted December 3, 2017 Author Report Share Posted December 3, 2017 Dzięki! Poszukam tego reduktora w sklepach i kupię! :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Moim zdaniem najsensowniej będzie wysyłać do sklepów zapytanie. Dawno ich nie widziałem w sklepach. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 http://www.asiaairsoft.com/index_eproduct_view.php?products_id=8739 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts