kopolot Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Witam mam taki problem w mojej cm028c że replika często się zacina. Żeby znowu mogła strzelać musze odkręcić i przykręcić spowrotem silnik. W środku wszystkie części wyglądają normalnie. Czy nie wie ktoś czemu może sie zacinać? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Podmień na inny silnik, dla sprawdzenia moze ktoś użyczy... Quote Link to post Share on other sites
kopolot Posted December 10, 2017 Author Report Share Posted December 10, 2017 Podmień na inny silnik, dla sprawdzenia moze ktoś użyczy...Sprawdze jak coś to będe pisał, jeszcze znajomego co trochę siedzi w airsofcie zapytam. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Miałem to samo. Winny był silnik. Po zmianie działało. Quote Link to post Share on other sites
kopolot Posted December 17, 2017 Author Report Share Posted December 17, 2017 Sprawdze jak coś to będe pisał, jeszcze znajomego co trochę siedzi w airsofcie zapytam. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Narazie złożyłem ponownie gerabox inaczej ustawiając zębatki i nasmarowałem je. Niestety żaden znajomy nie ma krótkiego silnika do pożyczenia. Za tydz najprawdopodobniej będe strzelał i sprawdze czy to wystarczy. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Jak inaczej ustawiłeś zębatki?! Quote Link to post Share on other sites
kopolot Posted December 18, 2017 Author Report Share Posted December 18, 2017 Jak inaczej ustawiłeś zębatki?!Zębatke tłoka ustawilem inaczej niż zawsze jak składałem gearbox, przekręconą o kilka zębów. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 To nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
kopolot Posted December 22, 2017 Author Report Share Posted December 22, 2017 To nie ma znaczenia.Dzisiaj trochę postrzelałem koło domu i zauważyłem że zacięcia są powiązane z zmianą trybu ognia. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Same ząbki od zestawu selektora są ułożone dobrze? A strzelając na wyjętym gb, bez korpusu też to się dzieje? Quote Link to post Share on other sites
kopolot Posted December 22, 2017 Author Report Share Posted December 22, 2017 (edited) Same ząbki od zestawu selektora są ułożone dobrze? A strzelając na wyjętym gb, bez korpusu też to się dzieje?1. Nie wiem jestem nowy w airsofcie ale chyba tak 2. Nie sprawdzałem. Oddaje replike znajomemu serwisantowi żeby zdiagnozował co się dzieje. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edited December 22, 2017 by kopolot Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts