Misiek_Majster Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Witam Ostatnio kupiłem lufę precyzyjną 6,03 firmy Torando I przychodzą mi na myśl 2 pytania 1. Jakie kulki polecicie do tej lufy żeby nie były za drogie (0,25) 2. Czy lufie może się coś stać gdy nie będę strzelał z kulek precyzyjnych (np. zwykłe Rocketsy) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 No niewiem... jak lufę miałem to nie nazwałbym jej precyzyjną. Plus za to, że prosta, minus za to, że w zasadzie prawie jak stock. Kup kulki G&G to przynajmniej będziesz miał jako/takie skupienie. Quote Link to post Share on other sites
Misiek_Majster Posted December 14, 2017 Author Report Share Posted December 14, 2017 No niewiem... jak lufę miałem to nie nazwałbym jej precyzyjną. Plus za to, że prosta, minus za to, że w zasadzie prawie jak stock. Kup kulki G&G to przynajmniej będziesz miał jako/takie skupienie. miałeś ten konkretny model lufy czy ogólnie mówisz ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 (edited) Miałem i montowałem kilka tornad. Niestety, uważam, że średnio warto było je brać za 30-40zł jak sprzedawali je w promocji (ot, cena stockowej lufy). Najtańsze lufy precyzyjne warte uwagi to ZC, madbull w wersji stalowej. Edited December 14, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Misiek_Majster Posted December 14, 2017 Author Report Share Posted December 14, 2017 bo powiem ci że kupiłem customa i nie wiadomo jaka lufa tam siedziała, zasięg na tej lufie miałem z 30-40 metrów i dosyć mnie już irytował ten zasięg, zakupiłem zieloną gumkę g&g i tą lufę myślę że z 60-70 metrów by było okej, ale niestety gearbox nie jest dobrze doszczelniony, jak coś to jutro napiszę jakie będą wyniki na tej lufie Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 bo powiem ci że kupiłem customa i nie wiadomo jaka lufa tam siedziała, zasięg na tej lufie miałem z 30-40 metrów i dosyć mnie już irytował ten zasięg, zakupiłem zieloną gumkę g&g i tą lufę myślę że z 60-70 metrów by było okej, ale niestety gearbox nie jest dobrze doszczelniony, jak coś to jutro napiszę jakie będą wyniki na tej lufie Sama guma G&G dużo zmienia. W stosunku do słabych stocków może nawet kilkanaście-20m dodać ;-). Quote Link to post Share on other sites
Misiek_Majster Posted December 14, 2017 Author Report Share Posted December 14, 2017 Sama guma G&G dużo zmienia. W stosunku do słabych stocków może nawet kilkanaście-20m dodać ;-). Wiem właśnie, może coś coś ta lufa pomoże, nie wiem, jutro po testach dam znać :D Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Ostatnio kupiłem lufę precyzyjną (...) 1. Jakie kulki polecicie do tej lufy żeby nie były za drogie (0,25) 2. Czy lufie może się coś stać gdy nie będę strzelał z kulek precyzyjnych (np. zwykłe Rocketsy) Pominąwszy rozważania czy Tornado to lufa precyzyjna, jeśli kupujesz preckę nie oszczędzasz na kulkach. Bodaj najlepszą opinią cieszą się G&G i są jednymi z najdroższych w wagomiarach 0,25 i 0,28 Legenda mówi, że takie same albo nawet ciutkę lepsze są Swiss Armsy. Nie ustępują im 5,95 a widzę, że spora rzesza osób przesiadła się na Specny. Dobrej lufie słaba kulka raczej nie zrobi krzywdy acz zacinka może się źle skończyć dla innych części repliki (z rozwaleniem tłoka czego doświadczyłem próbując odblokować lufę przestrzelaniem) Quote Link to post Share on other sites
Misiek_Majster Posted December 15, 2017 Author Report Share Posted December 15, 2017 Pominąwszy rozważania czy Tornado to lufa precyzyjna, jeśli kupujesz preckę nie oszczędzasz na kulkach. Bodaj najlepszą opinią cieszą się G&G i są jednymi z najdroższych w wagomiarach 0,25 i 0,28 Legenda mówi, że takie same albo nawet ciutkę lepsze są Swiss Armsy. Nie ustępują im 5,95 a widzę, że spora rzesza osób przesiadła się na Specny. Dobrej lufie słaba kulka raczej nie zrobi krzywdy acz zacinka może się źle skończyć dla innych części repliki (z rozwaleniem tłoka czego doświadczyłem próbując odblokować lufę przestrzelaniem) Dzięki wielkie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts