Weed90 Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Witam, potrzebuję kupić gore-tex (głównie kurtka + polar) i tu mam problem. Czy obecnie obowiązujący wzór odzieży ochronnej WP to wz 128/MON ? Czy tez może już on nie obowiązuje i został zastąpiony jakimś nowszym wzorem ? Jeśli pisze w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie tematu. Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Jak dla mnie obowiązuje. http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20150000173/O/D20150173.pdf Quote Link to post Share on other sites
shielded Posted December 17, 2017 Report Share Posted December 17, 2017 Tak, cały czas jest na naszym wyposażeniu i prędko się to raczej nie zmieni. Swoją drogą, jeśli myślałeś o nowszych wersjach ubrania ochronnego bo tak się to nazywa to niestety, ale po pierwsze nie jest to już oryginalny gore-tex, po drugie wykonanie nowszych wersji pozostawia wiele do życzenia(zależy również od producenta, wszystkie mniej lub bardziej ale jednak się sypią). Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 pozostawia wiele do życzenia Oryginalny gore na licencji był bardzo krótko i w małej ilości. Nowe trilaminaty od summita są mega wypas i proszę nie szerzyć herezji jakoby gore był lepszy od trilaminatu od summita - nie jest "koniec kropka". Jaki rozmiar chcesz kupić? Quote Link to post Share on other sites
Alzheimer Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 Żeby nie zakładać nowego tematu. Od jakiegoś czasu poszukuje kurtki zimowej, takiej na co dzień, żeby była w jak największym stopniu nieprzemakalna + barwy moro. Dacie radę polecić jakieś firmy/ dobre modele? Zacząłem trochę szukać, ale jest tego taka masa, że nie sposób mi jest znaleźć coś porządnego. Wymóg tylko taki, żebym pełnoprawnie mógł chodzić po ulicach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts