Spirit_ Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 (edited) W skrócie mam rodzinę w USA i chciałbym zamówić replikę, trochę gratów tuningowych i nową klamkę. Wartość wychodzi około 700 USD z przesyłką. Jest szansa żeby wysłali mi to bez oryginalnego opakowania, trochę pochlapane błotkiem/kurzem z kilkoma rozsypanymi kulkami itp itd cuda na kiju że używane? Bez papierów z dopiskiem że za ciężkie/problematyczne samolotem i to są moje graty ze zlotu? Przejdzie? Edited December 25, 2017 by Spirit_ Quote Link to post Share on other sites
Ventilatorr Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 Jeśli wysyła adres prywatny na adres prywatny powinno być ok. Celnicy zwracają uwagę raczej na firmy w którymś z adresów. Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 W przypadku paczek z USA są dużo bardziej skrupulatni niż w przypadku zamówień z Azji. Poza tym coś co na skanerze wygląda jak broń bankowo dokładniej sprawdzą. Pamiętajcie, że celnicy to nie debile. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted December 26, 2017 Author Report Share Posted December 26, 2017 Nawet jak sprawdzą, używany sprzęt oclą? Ludzie często wysyłają kurierem różne rzeczy które im się nie mieszczą w bagażu lotniczym. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Cło to jedno, Vat to drugie i to boli bardziej. W teorii jeśli za to nie zapłaciłeś (będziesz musiał wtedy takie coś oświadczyć) i wartość jest poniżej jakiejś kwoty to jest ok. Jeśli nie, to jest na to jakaś szansa że to normalnie opodatkują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts