repix Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Mam pytanie od nie dawna jestem maniakiem ASG nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą czy można muszke w replice M16 usunąć, zdemontować? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Tak. Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Jasne, że się da, sposób zależy od modelu. W modelach ze składanymi przyrządami celowniczymi zamontowanymi na szynie montażowej po prostu zdejmujesz przyrządy celownicze (zazwyczaj są montowane za pomocą śruby). W przypadku gdy podstawa muszki jest zintegrowana z blokiem gazowym - możesz zdemontować cały element (zazwyczaj montowany za pomocą małych śrubek) i zastąpić go blokiem niskoprofilowym (przykład masz tu). Jeżeli nie chcesz kupować czegoś takiego - możesz na stałe ściąć podstawę muszki, ale jak się pewnie domyślasz jest to operacja permanentna. Lekko czepiając się nomenklatury - nie myl muszki z podstawą muszki :icon_lol: . Pytanie tylko - po co? Nie przeszkadza ona przy celowaniu przy użyciu kolimatora czy optyki celowniczej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts