Pawelt Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Cześć. Posiadam pisolet Umarex Beretta 96A1. Czy ktoś wie, kto jest wykonawcą tej repliki? Byłem sceptycznie nastawiony do tej marki jako, że różne modele produkują różni podwykonawcy. Przy rozbiórce bebechy nie wydały mi się zbyt szczególne ale to chyba mój najlepszy pistolet. Waga zgodna jest z załadowanym oryginałem, sprężyna powrotna jest mocna a spust chodzi z odpowiednią siłą. Wydajność gazowa CO2 na dobrym poziomie 96 kulek+ 18 słabszych. Kopie dobrze, chodzi równo i sprawia wrażenie bardzo solidnej. Mała uwaga - przed pierwszym strzelaniem trzeba rozebrać i nasmarować bo fabrycznie jest dość sucha (to tak w razie co). Jedyna wada sprawdzona na kilku egz - po pierwszm czyli ręcznym przeładowaniu spust się lekko cofa a potem przez kawałeczek idzie z tępym oporem. Podczas strzelania działa już normalnie. Ktoś ma lub miał taką beretkę 96A1? Obecnie Umarex ma kilka modeli ale sądząc po wadze i wyglądzie robi je kilku producentów. Najcięższa wydaje się najlepsza. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Sam zauważyłeś, że Umarex ma kilka modeli. Skąd więc mamy wiedzieć który akurat Ty wybrałeś? ;) Podrzuć jakiegoś linka, może więcej będzie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Pawelt Posted February 1, 2018 Author Report Share Posted February 1, 2018 https://www.militaria.pl/umarex/pitolet_gbb_beretta_m96a1_2_5980_p86063.xml?cat=124 Ten. Quote Link to post Share on other sites
speedcookie Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 czy ktoś jest w stanie mnie poinstruować jak wymienic uszczelke w magazynku bo po wkręceniiu co2 powietrze od razu ucieka górą Quote Link to post Share on other sites
Pawelt Posted February 27, 2018 Author Report Share Posted February 27, 2018 To chyba raczej problem z zaworkiem. Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted April 2, 2018 Report Share Posted April 2, 2018 Mam tą samą Berettę. Jakość wykonania super, czuje sie ją wyraznie w reku. Mam jedynie wątpliwości odnosnie celności. Przy wietrznej pohodzie na dystansie 20 robi się loteria z trafianiem. Czy mozna to jakoś poprawić? Quote Link to post Share on other sites
RalfButton Posted April 4, 2018 Report Share Posted April 4, 2018 I wlasnie pojechala jako dwumiesieczna na reklamacje. Puscil mahazynek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts