Neeeds Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 (edited) Witam, interesuje mnie strzelanie precyzyjne tzn. ,,trafianie w dziesiątkę,,. Chciałbym zacząć przygodę z asg ale nie wiem jaką broń kupić. Zależy mi na tym aby rozstawić sie i np celowac do niewielkiej tarczy kartonowej i zeby na papierze było widac ślady (dziury lub wgniecenia). Nie wiem jak działa siła kulek jaki jest ich opad na 15-30m. Mam zamiar kupić sprzęt uzywany w kwocie do 250 zł mieząc normalnie na półke 350-350zł. I tu zasadnicze pytanie. Jaką broń kupić, chodzi bardziej o ilosc fps'ów i żeby kulka leciała jak najlepiej. Jakiś karabin snajperski typu CM701B? a moze elektryczna m4 (srt-01firmy spartac). Czego mam szukać oraz co sądzicie o wyzej wymienionych replikach, poniewaz mam je na oku. Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi PS. Wiem z czym się wiąze kupowanie używek ale nie o tym jest post :icon_smile: Normalnie zlot analfabetów się robi. Edited February 7, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Było wałkowanie. To tarcz tylko wiatrówka (dużo celniejsza). Quote Link to post Share on other sites
Neeeds Posted February 7, 2018 Author Report Share Posted February 7, 2018 (edited) W takim razie, co byście polecili? Nie jestem pewny co do wiatrówki, ponieważ zalezalo mi na czyms krótszym (nie pistolet). A jesli nie ma nic krótszego to polecilibyście jakies wiatrówki? na jakie cechy zwrócić uwagę itp. Edited February 7, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Popytaj na forach wiatrówkowych. Z replik ASG na 30m to możesz strzelać do puszek. Po dobrym (zarazem drogim) tuningu to na 10m będziesz mieć skupienie rzędu 2cm, więc i tu nie ma sensu strzelanie do tarcz. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Oj tam, oj tam,skupienie(po dobrym tuningu)zależy od nieruchomego podparcia.Na 10m z M4 Katana i lufie 6,01 Modify jest ok.5-6 mm. Quote Link to post Share on other sites
falman Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Do tarczy tylko wiatrówka. Będzie mało "taktycznie", ale za to celnie. Tyle że budżet by się przydał 2x taki, bo z 250zł to niewiele zdziałasz. Zapomnij o wszystkich chinkach, norconiach itp. Optymalnie warto byłoby kupić coś firmy Weihrauch, ale nawet HW30s (bardzo celny, choć niezbyt mocny karabinek swoją drogą) jest dużo droższy. Do tego trzeba wziąć pod uwagę że każdą nową wiatrówkę trzeba co najmniej przesmarować, a najlepiej zrobić tuning. Z tańszych i używanych możesz szukać: Hatsan 90, Slavia, Perun 734 Jakieś starsze modele Diana. Jeśli chcesz mieć przyzwoity celownik optyczny do tego to musisz jeszcze co najmniej 400zł dodać. Całkiem niezły Hawke Vantage 3-9x40 to 330zł I jeszcze montaż jakieś 50zł. Quote Link to post Share on other sites
Neeeds Posted February 8, 2018 Author Report Share Posted February 8, 2018 Okej, z grubsza tyle mi było potrzeba, dzięki panowie. Quote Link to post Share on other sites
FullX Posted February 14, 2018 Report Share Posted February 14, 2018 (edited) Jeszcze Walther jest w miarę fajny, miałem dwie: Terrusa i LGU. Obie fajne. LGU dużo lepsze. Ale cenowo są to drogie wiatrówki (firma), Terrusa sprzedałem za 750. LGU z 80m walisz w puszkę od piwa 2/3 (jeśli jesteś amatorem) :icon_wink:. Edited February 14, 2018 by FullX Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts