Fabrizer Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Muszę sobie wymienić obsadę łoża i teraz pytanie jak zdemontować to cholerstwo. Jest tam niby jakiś mały pin ale to nie wiem czy bym go nie rozpierdolił młotkiem i wybijakiem. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 A jaki to model kałacha? W systemie vfc? tm? Przy łożu i obsadzie jest dźwigienka, jak chodzi ciężko można podważyć śrubokrętem jakimś.i można ją wybić czymś z drugiej strony, uderzając od strony lewej, gdzie nie ma zamka. Quote Link to post Share on other sites
Fabrizer Posted February 13, 2018 Author Report Share Posted February 13, 2018 Kurwa, alem dopierdolił. :facepalm: mam cymę 040, chodzi mi o cały ten dynks. Czy walić w pin czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Marcus Polonus Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 (edited) Żeby zdjąć podstawę szczerbinki będziesz musiał rozebrać WSZYSTKO z lufy po kolei. Sam mam cm.040 i udało mi się ją elegancko zmienić, ale godzinę to mi zajęło. -> Hamulec wylotowy, podstawa muszki, kolanko gazowe, czółenko i dopiero podstawa szczerbiny (jeśli dobrze zapamiętałem). Każdy pin można delikatnie wybić jakimś starym imbusem i młotkiem. Edited February 13, 2018 by Marcus Polonus Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 (edited) Wybijasz kołki z podstawy muszki, kolanka gazowego i podstawy szczerbinki. Łącznie 5 kołków. Do wybijania używamy wybijaków i młotka. Edited February 13, 2018 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts