Michał Goc Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 (edited) witam wszystkich serdecznie jestem całkiem zielony w ASG. ale chciałem zacząć swoją przygodę mam do dyspozycji 650zł. może ktoś coś polecić dla nowicjusza. Edited February 25, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Tematów jak twój jest tu mnóstwo. Na dodatek sporo też świeżych. Przeczytaj również dostępne tu poradniki. Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 (edited) Na początek polecam szczegółowo przeczytać: http://wmasg.pl/pl/articles/show/627375 Później Okulary; http://wmasg.pl/pl/articles/show/342574 Replika; http://wmasg.pl/pl/articles/show/232920 Buty i umundurowanie; http://wmasg.pl/pl/articles/show/617194 Warto też zaczerpnąć wiedzy na temat akumulatorów i ich sposobie ładowania http://wmasg.pl/pl/articles/show/609084 Edited February 25, 2018 by Bicozit Quote Link to post Share on other sites
Michał Goc Posted February 25, 2018 Author Report Share Posted February 25, 2018 (edited) to wiem ze przeczytać musze. Tylko chciałem od doświadczonych "Maniaków" ASG. otrzymać jakieś propozycje co wybrać dla zielonki. takiej jak ja. Edited February 25, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bicozit Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 (edited) Tylko chciałem od doświadczonych "Maniaków" ASG otrzymać jakieś propozycje co wybrać dla zielonki takiej jak ja To są właśnie propozycje/poradniki dla zielonych robione przez „maniaków”. W gigantycznym skrócie i uproszczeniu : cm 028, flecktarn z demobilu, okulary Uvexy I-VO. Edited February 25, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Michał Goc Posted February 25, 2018 Author Report Share Posted February 25, 2018 (edited) Szukałem w "internetach" i takie coś mi się spodobało https://www.taniemilitaria.pl/pl,karabin-snajperski-l96-warrior-i-mb01-tan-well,0,5,43,45,3179.html#.WpM9DPndjqC Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited February 25, 2018 by Michał Goc Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 To poczytaj tematy o snajperkach i przekonaj się dlaczego nie jest to dobry pomysł. Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 O tej replice także jest odpowiedni temat. Wystarczy poszukać. W gigantycznym skrócie i uproszczeniu: daruj sobie snajperkę na początek bo to koszt powyżej 2k i to ekonomicznie. W przeciwnym razie koledzy zasypią Cię kulkami. Sprawdź linki, które wyżej Ci wysłano. Quote Link to post Share on other sites
Michał Goc Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Jak narazie nie zamierzam chodzić na strzelanki grupowe, chce postrzelać w domu do puszek. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited February 26, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Dose Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 To są właśnie propozycje/poradniki dla zielonych robione przez „maniaków”. W gigantycznym skrócie i uproszczeniu : cm 028, flecktarn z demobilu, okulary Uvexy I-VO. + maska stalker, co by ząbków nie trzeba było naprawiać potem ;) Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 (edited) + EWENTUALNIE maska Stalker jeśli czuje taką potrzebę. Edited February 26, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Jak narazie nie zamierzam chodzić na strzelanki grupowe, chce postrzelać w domu do puszek. To do tego lepiej sprawdzi się wiatrówka. Ceny porównywalne z ASGową "snajperką" a celność nieporównywalnie lepsza. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Arend, na pewno postrzela, złapie bakcyla i za chwilę będzie latał na imprezy. A co z wiatrówką zrobi? :D Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Powiesi na ścianie bądź sprzeda? Wiatrówka to duźo lepsze rozwiązanie, jeśli chodzi o strzelanie do puszek. MB01 w stocku nie nadaje się do niczego. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 1.Jakby chciał wiatrówkę, to by zarejestrował się na forum wiatrówkowym. 2. Kto mówi o kupowaniu MB01? To zostało już przecież odradzone. Chce strzelać do puszek to niech kupi AEGa takiego samego jakiego kupiłby na normalne strzelanki i tyle. Każdy kto strzelał wie, że ten Well w stocku z powtarzalnością nie ma nic wspólnego. Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Przede wszystkim założyciel tematu nie podał żadnych informacji, nawet budżet nie jest do końca pewny (czy to na cały sprzęt czy tylko replikę). Jeżeli planuje tylko trening w np. ogrodzie czy strzelanie do celu - wiatrówka jest lepszym rozwiązaniem. Jeżeli chce brać udział w grze dobrym wyjściem może być wypożyczenie sprzętu na pierwsze gry, żeby zobaczyć czy w ogóle mu się to spodoba. Jeżeli jest pewien, to miło by było gdyby podał jaką platformę chce używać. Well nie jest tragiczny ( mimo miejskiego wykonania na jakiś petenjał tuningowy), ale replika stockowa snajperki to niestety baza pod większy tuning, z którego zostaje niemal tylko body. Koszty koledzy podali wcześniej, jest to też ujęte w zbiorowym temacie o replikach karabinów snajperskich Wella. Moim zdaniem są lepsze wyjścia. Autorze tematu, podaj trochę więcej szczegółów, będzie znacznie prościej Ci pomóc. Poza tym zapoznaj się z poradnikami i przypiętymi postami - znajdziesz tam mnóstwo odpowiedzi na potencjalne pytania, weź jednak pod uwagę, że trochę zmian na rynku zaszło od momentu ich premiery :) Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Jeżeli planuje tylko trening w np. ogrodzie czy strzelanie do celu - wiatrówka jest lepszym rozwiązaniem. Na celne strzelanie może i tak, ale na pewno nie na trening funkcjonalny. Tak jak wspominałem wcześniej: airsoft to szersze horyzonty, a nie tylko suche strzelanie do tarczy. Edited February 26, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
Michał Goc Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 (edited) 650zł to na samą replikę chciałem przeznaczyć. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edited February 26, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts