kylik122 Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Witam. Potrzebuje pomocy w wyborze repliki. mam kilka na oku ale nie wiem co wybrac... Z informacji zaczerpnietych na forach wybralem to co ludzie polecaja czyli: Cm028, cm040, cm48. Moze cos innego polecacie? Ma byc to replika trwala (w cm040 boje sie o skladana kolbe czy z czasem sie nie wyrobi) na dlugi czas uzytkowania i z mozliwoscia tuningu... Polecamy dwie rzeczy. Powtórne przeczytanie Regulaminu Forum. I trzymanie się go. Oszczędzi to wielu niesympatycznych sytuacji. Arend Edited February 26, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Mysle jeszcze o jakiejs M4 dobra promocja jest na SA-A08 napiszcie co myslicie... Edited February 26, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Proszę : http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Jak nowa do 700 to stalowy Boyi: http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-10s-boyi?from=listing&campaign-id=20 lub jak trochę dozbierasz to E&La: http://azteko.pl/el-replika-subkarabinka-elak710-custom-pistol-gen2-p-18109.html Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 http://azteko.pl/we-m4a1-aeg-p-4530.html Jeśli lubisz emki, to bierz tę. W zupełności w stocku na początek wystarczy. Ewentualnie gumka HU silikonowa, preclufa, kable niskooporowe i hulasz aż miło. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Dzieki za odp.. Ale wole cos dluzszego w stylu m4 albo cm048. Kolejne tak smarowane posty będę usuwał. Arend Edited February 26, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Dlaczego kolejne? Post ten jest odświeżony. Pytania może podobne, ale modele, ceny się zmieniają z dnia na dzień. Pytam o konkretne modele i chcę uzyskać odpowiedzi po to jest forum tak!? Dokładnie ci zaznaczyłem co jest nie tak w twoich postach. Fakt literówek i ortografii pomijam bo nie każdy musi być orłem. Arend Edited February 26, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Forum ma określony regulamin, który wymaga od użytkowników zachowania przynajmniej podstaw poprawnej pisowni. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 https://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html Czy ktoś ma i może się wypowiedzieć, czy to dobry wybór? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Dobry, nie idealny, ale przywoity. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 27, 2018 Author Report Share Posted February 27, 2018 Może jeszcze ktoś podpowiedzieć jak to jest w tym Specna Arms modele sa-b01, 03, 04, 010, 014 czym się różnią, czy im model wyższy tym lepszy? Może coś lepszego polecicie? Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Hk416 od Specny, w promocji idzie wykosić za ok. 800 zł. Jak chcesz coś lepszego, to Ci zapisałem link do M4 WE. W tej cenie nie dostaniesz nic lepszego. Chyba że wyczarujesz gdzieś hiper promo albo dostaniesz paczkę od cioci z Kanady. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 27, 2018 Author Report Share Posted February 27, 2018 Dzięki kolego za odp. Chciałbym tylko żeby replika wykonana była większość z metalu i fajnie jak by miała gearboxa v2 modyfikowanego albo v3. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Poszczególne modele różnią się w zasadzie tylko wyglądem. Nie wiem, czy jest jakiś producent który ma więcej modeli bazujących na M4 niż Specna Arms. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 27, 2018 Author Report Share Posted February 27, 2018 (edited) Wiem że chyba najlepszym rozwiązaniem było kupić cyme 048, 040 gearbox v3no i metal. Ale bardziej przypadły mi do gustu m4 od specna arms tylko że gorszy gearbox i ta znal która nie jest zbyt wytrzymała (wyczytałem na forum). Nie koniecznie też jestem nastawiony konkretnie na M4 bardziej chodzi mi o zbliżony wygląd do m4. Edited February 27, 2018 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Większość seryjnych gerów jest znalowa. Ze względów konstrukcyjnych budowa gerav2 jest mniej wytrzymała od v3 dla tego budżetowe v2 częściej ulegają awariom. Teraz już poprawiono trochę te wady ale i tak v3 będzie wytrzymalsze. Dopiero drogie kustomowe szkielety gerów robione są z aluminium. Korpusy wszelkiej maści eMek są robione z kompozytu ( lepszej lub gorszej jakości zależnej od marki i ceny repliki). Lub metalu czyli albo stopów cynku z glinem (ZnAlu) też w zależności od ceny i marki lepszej lub gorszej jakości, w replikach drogich lub bardzo drogich znajdziesz korpusy aluminiowe. Nie widziałem i nie słyszałem o eMkowych korpusach stalowych. Korpusy kałaszy już nawet budżetowych bywają stalowe. Kałasze w pełni stalowe (znaczy z korpusem zawierającym śladowe ilości stopów lekkich) da się kupić za niewiele ponad 1000pln. Więc jeżeli chcesz kupić coś emkowatego do 7 stów jesteś w zasadzie skazany na: -znalowy gerv2 o średniej wytrzymałości, słabo znoszący mocne tuningi siłowe. Ale pozwalający doprowadzić się d -kompozytowy lub znalowy korpus ( nie demonizujmy tutaj bo za 7 stówek można już i dość ładną i przyzwoicie złożoną emkę kupić). Więc pomijając jakieś najtańsze zabawki z rzeczonej Specny powinieneś być zadowolony ( choć jako chłopiec z kałaszem nie jestem ci w stanie ani tego zapewnić ani polecić). Natomiast jestem ci w stanie polecić i Boyje rodziny Rk i Cymy serii cm040 i wyżej i ze względu na gery i na korpusy. Ale kałasz jak to kałasz nie każdemu pasuje. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted February 27, 2018 Author Report Share Posted February 27, 2018 Fajnie dziękuję za odp. Możesz jeszcze powiedzieć coś o tych modelach cm048, cm040h, cm040 ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Poszukaj w dziale technicznym, są doskonale i opisane i skomentowane. Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted March 1, 2018 Author Report Share Posted March 1, 2018 Znalazlem jeszcze jedną ciekawą propozycję https://gunfire.pl/product-pol-1152208232-Replika-karabinka-CM002-A-URX3.html co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Co ja pacze! M4 Cymy za tysiaka? Długo mnie w środowisku nie było... Quote Link to post Share on other sites
kylik122 Posted March 1, 2018 Author Report Share Posted March 1, 2018 To dobra cena? A model, fajny, dobry? Quote Link to post Share on other sites
Jaroov Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 To już chyba lepiej coś z P&J http://www.taiwangun.com/elektryczne/cm-069-p-j?from=listing&campaign-id=19 Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 To dobra cena? A model, fajny, dobry? Dziadostwo. W tej cenie to absurd. @jaroov podałeś tak samo CYME. CYMA, boyi i wszelkie inne repliki m4 (w tym plastikowe) w cenie do 1000zł to szrot. Najtańsza M4 zdatna do czegokolwiek to Specna i E&L - pod warunkiem, że trafisz dobry egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Jeszcze Evolution Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
Jaroov Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Wiem, że cymę. Doświadczenie mam co prawda znikome ale dużo czytam i porównuje. M-ka w tej kasie to żadna nie będzie idealna a i można się rozczarować kupując droższe. Budżet pozwala na zakup jakiejś metalowej Specny, która ma dobre opinie ale różnie bywa. Mój przykład to taki gdzie na starcie można pokusić się o lekki upgrade i porządny serwis. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts