Misiek_Majster Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Witam, Jaką dysze polecacie kupić do repliki AK ? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Fioletowy SHS. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Dokładnie tej szukaj https://gunfire.pl/product-pol-1152200426-Dysza-do-replik-typu-AK-dluga.html Nie wiem czy to to samo, bo nic nie pisze o podwójnym uszczelnieniu. http://www.rekrutasgshop.pl/produkt/dysza-do-ak-dluga-shs/490/ Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Polecieć powinny ostrzeżenia. Nie wiadomo jaka replika. Replik AK jest mnóstwo i różnią się w sumie wszystkim w tym zwymiarowaniem komory hu, gumkami, szkieletami, body... Nawet nie wiadomo czy w replice bylo coś wymieniane. Nie ma najlepszej dyszy. Każda uszczelniona dysza jest dobra, nie ważne czy kosztuje 15 czy 50zl. Musi pasować, a tu ocenienie czy będzie pasować to loteria. Quote Link to post Share on other sites
Misiek_Majster Posted March 3, 2018 Author Report Share Posted March 3, 2018 Polecieć powinny ostrzeżenia. Nie wiadomo jaka replika. Replik AK jest mnóstwo i różnią się w sumie wszystkim w tym zwymiarowaniem komory hu, gumkami, szkieletami, body... Nawet nie wiadomo czy w replice bylo coś wymieniane. Nie ma najlepszej dyszy. Każda uszczelniona dysza jest dobra, nie ważne czy kosztuje 15 czy 50zl. Musi pasować, a tu ocenienie czy będzie pasować to loteria. Rk-01 wymieniona tylko gumka na zieloną G&G Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 3, 2018 Report Share Posted March 3, 2018 Nie słuchaj głupich porad. optymalna i fabryczna dysza do RK-01 ma długość 20,7 mm. A jak chcesz kombinować czy dopieszczać. To 01-02 mm plus minus możesz kombinować. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 (edited) Jeśli według Ciebie moje porady są głupie, uargumentuj swoje zdanie. Długość dyszy to jedno, jest to bardzo istotna kwestia, jednak nie mniej istotna niż jej frez. Materiał i faktura dyszy też ma znaczenie. W sumie wszystko... każda dysza jest inna. Można znaleźć 20,7mm dyszę X i 20,7mm dyszę Y i na obu będą inne wyniki fps. Dobór dyszy nie jest tak prosty. Dysza musi idealnie zgrywać się z gumką. Replika musi być osiowa, a całość sztywna. Nie da się powiedzieć, która dysza i gumka dadzą najlepszy wynik. Są to często różnice rzędu 0,1mm. Komora, szkielet, korpus, w/w osiowość, docisk lufy w komorze, ilość teflonu, dysza i gumka... to tyle co mi na szybko przychodzi do glowy. Te czynniki mają wpływ na szczelność. Wymiana dyszy ze stockowej niedoszczelnionej na doszczelnioną może również spowodować spadek fps, mimo doszczelnienia. Tak samo jest z podawaniem kulek. Nie ma znaczena czy to replika AK czy M4, więc podam przykład z praktyki. Składałem ostatnio specnę, dysza Deepfire/Protech/AE 21,4mm nie podawała kulek. Dysza SHS 21,4mm podawała kulki, jednak nie było poprawnych fps'ów. Dopiero dysza Retro Arms 21,4mm podawała kulki i dała zadowalający efekt. Trzy dysze, ta sama dlugość lecz inna marka w tej samej replice dały różne efekty. Każdy serwisant, który składa repliki dłuższy czas powie to samo. Edited March 4, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 Nie słuchaj głupich porad. optymalna i fabryczna dysza do RK-01 ma długość 20,7 mm. A jak chcesz kombinować czy dopieszczać. To 01-02 mm plus minus możesz kombinować. No dokładnie. Słuchaj rad zielonego, który pierdzieli trzy po trzy i mu się wiele rzeczy wydaje. Quote Link to post Share on other sites
Misiek_Majster Posted March 4, 2018 Author Report Share Posted March 4, 2018 Jeśli według Ciebie moje porady są głupie, uargumentuj swoje zdanie. Długość dyszy to jedno, jest to bardzo istotna kwestia, jednak nie mniej istotna niż jej frez. Materiał i faktura dyszy też ma znaczenie. W sumie wszystko... każda dysza jest inna. Można znaleźć 20,7mm dyszę X i 20,7mm dyszę Y i na obu będą inne wyniki fps. Dobór dyszy nie jest tak prosty. Dysza musi idealnie zgrywać się z gumką. Replika musi być osiowa, a całość sztywna. Nie da się powiedzieć, która dysza i gumka dadzą najlepszy wynik. Są to często różnice rzędu 0,1mm. Komora, szkielet, korpus, w/w osiowość, docisk lufy w komorze, ilość teflonu, dysza i gumka... to tyle co mi na szybko przychodzi do glowy. Te czynniki mają wpływ na szczelność. Wymiana dyszy ze stockowej niedoszczelnionej na doszczelnioną może również spowodować spadek fps, mimo doszczelnienia. Tak samo jest z podawaniem kulek. Nie ma znaczena czy to replika AK czy M4, więc podam przykład z praktyki. Składałem ostatnio specnę, dysza Deepfire/Protech/AE 21,4mm nie podawała kulek. Dysza SHS 21,4mm podawała kulki, jednak nie było poprawnych fps'ów. Dopiero dysza Retro Arms 21,4mm podawała kulki i dała zadowalający efekt. Trzy dysze, ta sama dlugość lecz inna marka w tej samej replice dały różne efekty. Każdy serwisant, który składa repliki dłuższy czas powie to samo. Dzięki wielkie za sprostowanie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts