Robokom Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 https://imgur.com/K1h8t9x https://imgur.com/gkqgX9O https://imgur.com/0NQXQrs https://imgur.com/ZDHGkqH Witam wszystkich. Powyżej umieszczam fotki zębatek od razu powiem GB full stock pierwszy raz otwierany wszystkie plomby sam osobiście zerwałem i tu takie zaskoczenie, dziwny ubytek na zębatce silnikowej i bardzo dziwne oznaczenie A&K na zębatce środkowej czy to normalne oznaczenie w Cymach 048? i czy ten ubytek jest normalny w co wątpię a jeśli nie to czy to uszkodzenie mechaniczne czy po prostu bubel azjaty? Cymka wystrzeliła max 1000 kulek ale to naprawdę bardzo zawyżona liczba . Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 W replice już ktoś musiał grzebać, na 99% serwis sklepu w którym kupiłeś replikę, bo zębatka pękła, gdy ją testowali przed wysyłką. Jeżeli chodzi o ubytek... cóż, chińska losowość, ale na moje będzie działać normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 Bardzo słabo kupując nowy GB myślałem że dostane go na oryginalnych częściach, jescze nigdzie nie moge znaleść zębatek tej firmy A&K. Masz może jakąś luźną propozycje jakie tam wsadzić zebatki do springa m140/150 Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 A ile FPS chcesz mieć? Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 Chciałbym mieć coś blisko 500, ale fps to tez nie priorytet ale jednak są potrzebne na wieksze dystanse Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 SHS 100:200, ale nie te z łożyskowanymi osiami tylko zwykłe. Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 Z tego co widzę są to zębatki helikalne, nigdy nie miałem z takimi do czynienia ale z opisów wytrzymują naprawdę duże springi Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Odpuść sobie shs'y 100:200. Nie polecam ich. 500fps da Ci SP130 Guarder, pod tą sprężynę wystarczy standardowe przełożenie, a nawet zębatki high speed. Jak chcesz tanio i dobrze to polecam SHS'y czarne 16:1 lub 18:1. Tylko tak jak zawsze powtarzam, poproś sklep o sprawdzenie komplety pod względem wykonania. Często bywają krzywe, niech sklep wybierze proste. W domu u siebie też sprawdź czy po zamontowaniu nie falują i czy da się je w ogóle spodkładkować. Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 (edited) Może to uprzedzenie, ale też nie ufam tym helikalnym zębatkom. A no właśnie jakoś wykonania i dość duża losowość tego aspektu, a co z większymi springami też SHS tylko o większym przełożeniu? Edited March 20, 2018 by Robokom Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 20, 2018 Report Share Posted March 20, 2018 Ja tam 16:1 i 18:1 wrzucam nawet pod SP150, a ta sprężyna daje okolice 560fps. Szczerze mówiąc, u siebie w replice przez kilka tygodni miałem czarne shs 16:1 i SP170, prawie 620fps i nic... mam je nadal, działają. A na SP170 zajechałem dwa komplety tak bardzo polecanych Ultimate'ów. Ultimate już nigdy nie polecę, natomiast szczerze polecam czarne shs'y. Apropo helikalnych, dla mnie również nie są zbyt ciekawe. Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 20, 2018 Author Report Share Posted March 20, 2018 Widziałeś w którymś sklepie te czarne 18:1 SHS ?, jak byś mógł udostępnić jakiś link z nimi Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 http://bfy.tw/HFj5 Tutaj masz Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 22, 2018 Author Report Share Posted March 22, 2018 Miałem na myśli link gdzieś gdzie są dostępne a nie "Brak w Magazynie", Ale zajebista opcja z tym śmiesznym Linkiem tylko szkoda że niepotrzebny Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 (edited) Sądzę, że mamy takie same możliwości przeszukania internetu. Dlaczego mam szukać za Ciebie? Jeśli nie ma 18:1 to śmiało możesz brać 16:1. Tylko przypomnę jeszcze raz, bo to dość istotne, poproś sklep o sprawdzenie czy zębatki są proste. Jak już je otrzymasz u siebie je także sprawdź. I koniecznie zaklej śruby na zębatce tłokowej. W sumie, jakby nie patrzeć SHS to Tornado więc Tornado też możesz brać. W sumie większość zębatek w tej cenie to wszystko to samo. Edited March 22, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Robokom Posted March 22, 2018 Author Report Share Posted March 22, 2018 Myślałem że może po prostu wiesz gdzie są dostępne nie chciałem żebyś mi ich szukał, ale bardzo dziękuje za przekazaną wiedze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts