Jaroov Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Zębatki świeżo założone do GBv3 bardzo głośno chodzą. Oczywiście wypodkładkowane i potraktowane smarem teflonowym. Pracują wraz ze stockową sprężyną i silnikiem Tornado high torqe gen 2. Po rozebraniu widać zużycie. Powierzchnie płaskie nie ruszone. Zębatka silnikowa dość mocno zużyta, regulacja położenia silnika nie wpływała na głośność. Zębatka pośrednia jak nowa. Zębatka tłokowa wytarta w jednym miejscu, czyżby krzywa, nie okrągła? Co jest przyczyną? Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Jak podkladkujesz zębatkę silnikową? Nie masz krzywych zębów? Tj. Ośka po lekkim skosie. Quote Link to post Share on other sites
Jaroov Posted March 27, 2018 Author Report Share Posted March 27, 2018 Jedna podkładka od węższej strony, reszta od szerszej. Coś czuję, że łożyska szlak trafił. Stockowe, trzebabyło odrazu wymienić. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 (edited) Powodów może być wiele. Krzywe zębatki, kiepskie łożyska, krzywy szkielet, złe podkładkowanie. Po tym co napisałeś sądzę, że po prostu źle je spodkładkowałeś i wypoziomowałeś. Edited March 27, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Jaroov Posted March 27, 2018 Author Report Share Posted March 27, 2018 Myslisz, że takie wytarcie z boku zębatki to przez podkładki? Co prawda robiłem to pierwszy raz i mogłem coś przeoczyć. Pierwsze co muszę zrobić to wymienić łożyska bo luzy kosmiczne mają. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Mi to wygląda na krzywe ośki zębatek lub krzywe łożyska. A jak mówisz że łożyska mają luz to na pewno przez to. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts