Xarpik Posted April 19, 2018 Author Report Share Posted April 19, 2018 0,23 kulki, ale mam dostęp do 0,25 więc na pewno też przetestuję. Quote Link to post Share on other sites
Xarpik Posted April 23, 2018 Author Report Share Posted April 23, 2018 Cześć, to znów ja. Jak się okazało wystarczyło lekko podpiłować ten plastik, aby regulacja ładnie działała. Teraz mam pytanko na przyszłość, czy poniższe części będą kompatybilne i wystarczą, aby uciągnąć sprężynę 120 w g36c? https://gunfire.pl/product-pol-1152195318-Tlok-15-stalowych-zebow.html https://gunfire.pl/product-pol-1152195386-Lozyskowana-prowadnica-sprezyny-do-gearboxa-V3.html Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Nie trzeba nic wymieniać aby wsadzić sprężynę M120. Ale oczywiście tłok ze stalową szczęką i łożyskowana metalową prowadnica nie zaszkodzą. Części powinny pasować. Trzeba by tylko zobaczyć czy drugiego zęba w tłoku nie trzeba by spiłować. Jak już rozkręcasz GB to warto wymienić dyszę na doszczelnioną, sprawdzić nasmarowanie i wypodkładkowanie zębatek. Na zewnątrz GB wymienić okablowanie i gumkę hu, bo to tani i dużo dający tuning. Quote Link to post Share on other sites
Xarpik Posted April 23, 2018 Author Report Share Posted April 23, 2018 Dzięki za odpowiedź. Co do rozkręcania GB to prawdopodobnie pójdę z tym do serwisu jakiegoś w okolicy, aby zamontowali wszystko, bo raczej tego samemu dobrze nie ogarnę. Quote Link to post Share on other sites
Xarpik Posted April 23, 2018 Author Report Share Posted April 23, 2018 W sumie czy taki montaż jest bardzo trudny dla laika posiłkującego się poradnikami i filmikami? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Jak masz zdolności do używania śrubokręta i wiesz jak złożyć to co rozkręciłeś do poprzedniego stanu to powinieneś sobie poradzić. Ja skręcić to potrafię co najwyżej meble, więc raczej nigdy nie odważę się sam zdjąć nawet korpusu swojej repliki. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Xarpik Posted April 23, 2018 Author Report Share Posted April 23, 2018 Posiłkując się filmikiem, starannie zapamietując czynności rozkręcania, myślę że dałbym radę złożyć spowrotem, ale jednak jakaś tam obawa jest, że przez przypadek coś uszkodzę. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Dlatego ja wolę nie ryzykować. ;) Zawsze możesz poprosić osobę do której ewentualnie oddasz replikę na serwis, aby rozłożyła i złożyła ją przy tobie. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 Zawsze warto spróbować, powinno się udać jak masz w sobie małą żyłkę majsterkowicza. A z rozbierania i składania replik można zrobić tak samo dobre hobby jak z samego strzelania w weekendy ;) Tylko się przygotuj że jak jednak nie uda Ci się tego złożyć z powrotem, lub uda się ale coś innego nie zadziała to trzeba będzie oddać replikę do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Xarpik Posted April 23, 2018 Author Report Share Posted April 23, 2018 Chyba spróbuję, przynajmniej przy następnym rozkręcaniu będę wiedział, czy podołam, czy do serwisu od razu oddawać. ale to dopiero za jakiś czas. Dzięki Wam za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts