stuart Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 czy amerykanski wzór BDU z malowaniem Niemieckim uwazacie za dobry?? Link to post Share on other sites
Procent Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Pod jakim względem dobry? Jakie amerykańskie "malowanie", bo jeśłi odnosi się do tytułu to chyba nie flecktarn. Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Domyślam się, iż autorowi chodzi o amerykański krój BDU w kamuflażu Splinter stosowanym przez Heer i Luftwaffe. W odpowiedzi na pytanie mogę powiedzieć, iż nie mam pojęcia o jaki dokładnie stuartowi chodzi. Jednak sam splinter sprawdza się w naszych lasach. Wszystkie zaś kopie pasujące do opisu z pierwszego postu są nieco nędzne jeśli chodzi o jakość. Link to post Share on other sites
Minner Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Domyślam się, iż autorowi chodzi o amerykański krój BDU w kamuflażu Splinter stosowanym przez Heer i Luftwaffe. Z tego co wiem to Luftwaffe oznacza siły powietrzne III Rzeszy, a nie piechotę, więc nie wiem czy taki pilot potrzebował kamuflować się w kabinie swego Messerschmitta :wink: Link to post Share on other sites
izi Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Domyślam się, iż autorowi chodzi o amerykański krój BDU w kamuflażu Splinter stosowanym przez Heer i Luftwaffe. Z tego co wiem to Luftwaffe oznacza siły powietrzne III Rzeszy, a nie piechotę, więc nie wiem czy taki pilot potrzebował kamuflować się w kabinie swego Messerschmitta :wink: A słyszałeś o Fallschirmjager ? Jak nie masz o czymś pojęcia, to najpierw sprawdź, a dopiero odpowiadaj... Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Domyślam się, iż autorowi chodzi o amerykański krój BDU w kamuflażu Splinter stosowanym przez Heer i Luftwaffe. Z tego co wiem to Luftwaffe oznacza siły powietrzne III Rzeszy, a nie piechotę, więc nie wiem czy taki pilot potrzebował kamuflować się w kabinie swego Messerschmitta :wink: pilot niebardzo ale jednostki desantowe już tak Link to post Share on other sites
Smoczy Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Domyślam się, iż autorowi chodzi o amerykański krój BDU w kamuflażu Splinter stosowanym przez Heer i Luftwaffe. Z tego co wiem to Luftwaffe oznacza siły powietrzne III Rzeszy, a nie piechotę, więc nie wiem czy taki pilot potrzebował kamuflować się w kabinie swego Messerschmitta :wink: A słyszałeś o Fallschirmjager ? Jak nie masz o czymś pojęcia, to najpierw sprawdź, a dopiero odpowiadaj... A zeby bardziej intelektualnie pobudzic drogiego Minnera i zachecic do aktywnego studiowania dostepnych materialow historycznych to dodam, ze do Luftwaffe nalezała tez Dywizja Spadochronowo-pancerna Herman Goering. Hmm, pancerniacy z Luftwaffe ... dziwne?... a jednak ! Link to post Share on other sites
Minner Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 A więc to tak! :wink: W takim razie zwracam honor i dziękuję za poprawienie. Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 13, 2005 Report Share Posted October 13, 2005 Panowie gratuluje cierpliwości. Minnerowi gratuluje wyskoku. Niniejszej kwesti gratuluje zamknięcia. P.S. Dla ciekawskich oporządzenie strzelca dywizji polowej Luftwaffe (zdjęcie zassane ze strony http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts