sirkapek Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Witam, Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem M11A1 od KSC (tzw. Ingram), ponieważ model ten jest dośc gazozerny, zaopatrzyłem się w butlę z propanem i stosownyy adapter, słyszałem jednak, że propa jest "suchy" i trzeba często smarowac guna... Jednakowoż wysyłka spray-u trochę trwa i się tak zastanawiam, czy nie można stosować BEZPIECZNIE jako smaru WD40? Jesli zna ktoś jeszcze jakiś inny łatwo dostępny produkt o podobnych własciwościach to również proszę o wypowiedzenie się. Ew. gdzie można taki dostać? Pozdrawiam Sirkapek Link to post Share on other sites
predalien Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 NIE!!! To może zaszkodzić broni. Najpewniejszym rozwiązaniem jest olej silikonowy. Link to post Share on other sites
sirkapek Posted October 11, 2005 Author Report Share Posted October 11, 2005 Najpierw napisałem, potem pomyślałem.... i nacisnąłem szukaj.... Moze by tak przykleić jakiś topic o gazaoch w ogólnym? http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=3486...der=asc&start=0 Pozdrawiam Sirkapek Link to post Share on other sites
Stolar Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 WD40 i tym podobne smary „penetrujące” mogą rozpuścić uszczelkę tłoka i gumkę hop-upa. Plastik w zależności od rodzaju też mogą czasem uszkodzić. Ich użycie jest BARDZO NIEBEZPIECZNE! Olej sylikonowy nie jest z resztą dużo trudniejszy do zdobycia niż WD40. Poszukaj np. sprayu firmy Dragon – dostępny w sklepach samochodowych, castoramach, tesco(w dziale z częściami samochodowymi, farbami i klejami) i tym podobnych. Cena: około 4 zł za 60 ml Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
dzikki Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Kwestia WD40 już była poruszana na Forum. Link to post Share on other sites
Recommended Posts