arreg Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Po wymianie tłoka i głowicy tłoka nie działa semi-auto. Po przestawieniu selektora ognia na semi replika strzela full-auto. Sprawdziłem styki selektora są ok. Na styku przerywacza (na załączeniu)jest opór ok 8 ohm. Nie bardzo wiem jaki opór powinien być. Czyżby mosfet się zepsuł? Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted May 4, 2018 Report Share Posted May 4, 2018 Przerywacz za mocno dokręcony? Sprężynka z płytki selektora spadła? Quote Link to post Share on other sites
arreg Posted June 12, 2018 Author Report Share Posted June 12, 2018 Padł mosfet. Wymiana mosfetu załatwiła sprawę. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 Styki selektora? GC16 ma mosfet ETU, tam są mikrostyki. Te mosfety są bardzo, bardzo kiepskie. Sprawiają wiele problemów, psują się nagminnie i są zawodne. Lepiej z miejsca to wymienić. Quote Link to post Share on other sites
arreg Posted June 12, 2018 Author Report Share Posted June 12, 2018 Mikrostyki są ok, sprawdziłem. Jak znowu coś padnie to wymienię na coś innego. Co się nadaje do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 Titan Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted June 29, 2018 Report Share Posted June 29, 2018 Mam takie pytanie a propo tego tematu. Spaliła mi się elektronika w GC16 i nie wiem teraz na co wymienić,, by się często to nie spalało... Jaki produkt polecacie ? Pytam się, gdyż zamontowanie zwykłego mosfetu chyba odpada (są 4 sygnałowe kabelki, a nie 1 jak w prostym mosfecie, gdzie jest kostka stykowa). Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 29, 2018 Report Share Posted June 29, 2018 Jaki budżet? Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted June 29, 2018 Report Share Posted June 29, 2018 Jak mam dać więcej jak 200 PLN, to mi sie nie opłaca w awaryjną replikę inwestować... Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 (edited) Replika jest awaryjna bo w stocku jest kiepska. Dlatego zawsze mówię, że w GC16 na wejściu jest sporo rzeczy do ogarniecia. Baza jest ok, ale środek taki sobie. Co bym zrobił na Twoim miejscu? Albo montował Titan, ale budżet nie pozwala albo po prostu wrzucił standardową kostkę + kable 1,5mm2 + mosfet z aktywnym hamulcem. W 200zł powinieneś się zmieścić. Mosfet polecam NanoAAB, kostkę w sumie dowolną chociażby stock (mam ich sporo) i kable Muldental 1,5mm2 Edited June 30, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted July 1, 2018 Report Share Posted July 1, 2018 A ja polecam MERF 3,2 , u Vip-a cuś ok.175 zł,mam dwa jeden od Vipa drugi od aliexpress,oba dobre. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted July 3, 2018 Report Share Posted July 3, 2018 Zwykła kostka... Będzie zupełnie inaczej reagować spust, jak na mikrostyku, który jest stockowo. Chciałem sobie tą replikę zrobić do sportowego strzelania (no i jest), a co za tym idzie, zostawić właśnie ten miękki i szybki spust. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts