czeslaw3 Posted May 13, 2018 Report Share Posted May 13, 2018 Witam, orientuje się ktoś jaką siłą dokręcić zawór na butli HP? Czy użyć jakiegoś kleju do gwintów? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 O którym regulatorze mówisz ? Tym wkręcanym w butlę (1 stopień) czy na reg wkręcony w butlę ? Quote Link to post Share on other sites
czeslaw3 Posted May 14, 2018 Author Report Share Posted May 14, 2018 (edited) Wkręcany w butle. Ten pierwszy co redukuje do z 200bar na 800psi. Edited May 14, 2018 by czeslaw3 Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Są dwie szkoły, jedni uważają że nie jest to konieczne gdyż ciśnienie samo utrzyma rega w butli inni twierdzą że można kropelkę czy dwie. Ja osobiście dawałem troszkę niebieskiego kleju do śrub, wolałbym aby mi się przypadkiem nie odkręciło, chociaż nie wydaje mi się aby to było możliwe. Natomiast jeśli już się zdecydujesz to kropelkę dawaj jak najwyżej na gwincie, jak najbliżej bonetu. Quote Link to post Share on other sites
czeslaw3 Posted May 14, 2018 Author Report Share Posted May 14, 2018 ok, to dam trochę kleju. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 14, 2018 Report Share Posted May 14, 2018 Tylko nie przesadź bo potem nawet młotkiem nie odkręcisz ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts