Repcak Posted June 8, 2018 Report Share Posted June 8, 2018 Chciałbym wymienić górną część body w G&G GC16 Wild hog 13.5", niestety nigdzie nie da się kupić oryginalnej części G&G. Czy jest szansa że element innego producenta, typu JG, Specna itp będzie pasować czy muszę kupić całe nowe body (góra i dół)? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 8, 2018 Report Share Posted June 8, 2018 Bez pomacania i próby założenia innego nic raczej nie wskórasz. Poszukaj kogoś kto ma eMkę interesującego Cię producenta i umów się na "przymiarkę" - to jedyny sposób. Chyba, że ktoś już ma za sobą takie "dopasowanie" i się odezwie. W teorii nie powinno być większych problemów, o ile Twoje wnętrzności są typowym GB v2 i brana pod uwagę góra innego producenta też jest z "body" w którym chodzą standardowe GB v2. Ale bez przymiarki bym nie ryzykował. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted June 8, 2018 Author Report Share Posted June 8, 2018 (edited) W środku mam Split GB QSC od RetroArms i komorę RetroArms. W sumie zastanawiam się też nad wymianą całego body na RetroArms... Problem tylko jest taki że w GB były wiercone otwory pod selektor tak żeby pasowały do body G&G i zastanawiam się czy podpasują do body RetroArms... Ogólnie chodzi mi o to że nieco zdezelowałem okolice wyrzutnika łusek i mam nieco pęknięte body w jednym miejscu. Może dalej nie pęknie, a może pęknie, nie wiem... Dlatego zastanawiam się nad wymianą. Da się to może jakoś zabezpieczyć i najlepiej zamaskować żeby nie było aż tak widać? Jakaś czarna szpachla do metalu albo coś? Próbował ktoś tak fixować drobne pęknięcia body? Edited June 8, 2018 by Repcak Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 8, 2018 Report Share Posted June 8, 2018 Pomaluj i po sprawie. ewentualnie wcześniej zalej jakimś loctite'm albo "zaszpachluj" epoksydem w stylu poxyliny żeby wypełnić szczelinę i potem zamaluj. Nie wzmocnisz w ten sposób ale "schowasz". Jak ma pęknąć dalej to i tak pęknie. Epoxyd złapie obie powierzchnie, wypełni więc w teorii odrobinę to miejsce wzmocni. Ale nie traktowałbym tego jako wzmocnienie. Musiałbyś to pospawać, obrobić i pomalować ale nie sadzę, żeby jakiś magik się tego podjął nie mając szans na ocenę stopu jaki spawa. Gra nie warta zachodu. Myśl nad wymianą jeżeli bardzo Ci to przeszkadza. Znając życie jak nie rzucisz tym o glebę to jeszcze trochę czasu wytrzyma ;) Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted June 8, 2018 Author Report Share Posted June 8, 2018 Akurat mam Lolcite to zakroplę i kupię czarną matową farbę modelarską. Zobaczę jaki da efekt. Jak pęknie do końca to kupie całe body od RetroArms, mam nadzieję że otwory wywiercone na selektor będą pasować ;D Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted July 25, 2019 Report Share Posted July 25, 2019 Witam. Odgrzeje trochę temat. Czy nie orientujecie się jaki upper oprócz fabrycznego będzie pasował do standardowego lowera specna arms m4 Quote Link to post Share on other sites
Mardinas Posted December 30, 2023 Report Share Posted December 30, 2023 dzięki to bardzo interesujące Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts