Ben Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 (edited) Siema! Mam pytanie, bo chciałbym wsadzić do mojej emki (Elite Version) precke o długości 500/509mm. W tym momencie mam zasięg strzału do kartki A4 +/- 40 m, a chciałbym osiągnąć ok.60-70 m (w sylwetkę człowieka) , ponieważ chciałbym dorzucić ACOGA i stworzyć coś pod karabin wyborowy, ale teraz nie o tym. I teraz szukam w miarę taniej precki, lecz z pieniędzmi krucho :/ Więc myślałem o JBU 6,01x500, lub ew. Poseidon tylko tam jest problem z tą dedykowaną gumką HU. Proszę was o poradę! Z góry dzięki za pomoc! Edited January 28, 2019 by Ben Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 Do 200 zł bierz lufy Steel Bull od Mad Bulla Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 Albo ZCI :) Co najmniej na równi co Steelbull, a według kilku serwisantów lepsze, nawet na poziomie starego promyka. W cenie 100-130zł... warto. JBU sobie odpuść, są kiepskie. O Poseidonach różne opinie słyszałem. Co do zasięgu - poza precką dorzuc trochę groszy do flathopa i dobrej gumki. Do tego przyda się ogarnąć gearbox - wpłynie to także delikatnie na zasięg (lepsza szczelność i wykorzystanie potencjału cylindra przy cięższych kulkach). Amunicja takze jest bardzo istotna, a nawet kluczowa. Pod 400-450fps polecam 0,3 lub 0,32g BLS. Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted January 28, 2019 Author Report Share Posted January 28, 2019 2 godziny temu, wallop napisał: Albo ZCI :) Co najmniej na równi co Steelbull, a według kilku serwisantów lepsze, nawet na poziomie starego promyka. W cenie 100-130zł... warto. JBU sobie odpuść, są kiepskie. O Poseidonach różne opinie słyszałem. Co do zasięgu - poza precką dorzuc trochę groszy do flathopa i dobrej gumki. Do tego przyda się ogarnąć gearbox - wpłynie to także delikatnie na zasięg (lepsza szczelność i wykorzystanie potencjału cylindra przy cięższych kulkach). Amunicja takze jest bardzo istotna, a nawet kluczowa. Pod 400-450fps polecam 0,3 lub 0,32g BLS. Jaka gumka? G&G czy czarna Systemy? To ta precka?: https://allegro.pl/oferta/zci-airsoft-stalowa-lufa-precyzyjna-6-02mm-509mm-7424553344 Oraz z jakiej firmy i jakiego flat hopa mam szukać do mojej emki? Z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 (edited) Gumka taka, która da najlepszą szczelność. Tak, to ta precka. Flat? Na pewno nie Modify (dystanser bo gumka jest spoko). Jeśli chodzi o rynek w PL to dystanser Prometheus lub Maple Leaf. Edited January 28, 2019 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted January 28, 2019 Author Report Share Posted January 28, 2019 33 minuty temu, wallop napisał: Tak, to ta precka A co byś powiedział o tej? http://asiaairsoft.com/index_eproduct_view.php?products_id=7948 I skąd będę wiedział, że dana gumka będzie najbardziej szczelna? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 (edited) Prometheus'a sobie odpuść. Spadł na jakości i nie ma polerki w środku. Szczelność najłatwiej ocenić na podstawie wyniku fps - czyli pomiar chrono. Każdy spring ma określoną nominalną moc, głównie przez serwisantów. NP. S130+ Modify daje 500-520fps. S120+ okolo 450-460. Edited January 30, 2019 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted January 31, 2019 Author Report Share Posted January 31, 2019 Dzięki wielkie! :) Temat wyczerpany. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts