adas1408 Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 Witam. Mam problem z magazynkiem typu box. Zrobione jest w nim dodatkowe zasilanie na aku 7,4 V, gdy są same baterie paluszki to normalnie kręci na auto i sound control, gdy podpinam aku to kręci na auto a sound control już nie działa. Jaka może być tego przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 A dodatkowe zasilanie idzie bezpośrednio do silnika czy wchodzi w płytkę sterującą? Może 7,4 to za dużo dla tej płytki sterującej? Duży box stockowo działa na dwóch AA czyli 2,4 V. Mały box na baterii HiMH 4,8V Quote Link to post Share on other sites
adas1408 Posted January 31, 2019 Author Report Share Posted January 31, 2019 Zasilanie przechodzi przez płytkę sterującą. Na trybie auto jak jest podpięty aku to normalnie kręci. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 Jesteś pewny że na płytce jest stabilizator napięcia? U mnie nie było i podpięcie aku z wyższym napięciem powodowało szybcze podkręcanie. Dlatego też mikrofon nie będzie działał, bo wyższe napięcie zmienia jego parametry pracy i próg słyszalności. Quote Link to post Share on other sites
adas1408 Posted February 1, 2019 Author Report Share Posted February 1, 2019 Nie wiem czy jest stabilizator napięcia. Jak zostało zrobione dodatkowe zasilanie to wszystko normalnie działało jak było podpięte pod aku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts