JohnDoe Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Witam. Mój problem wygląda następująco: Replika nie wydaje dźwięku strzału, zamiast tego słychać dźwięk obrotu silnika. Czy jest to oznaką, że problem leży w baterii, czy może oznaczać niesprawność innego z komponentów? Dodam, że jest to bateria NiMh, która przeleżała rozładowana kilka lat, a sytuacja została zaobserwowana bezpośrednio po kilkugodzinnym ładowaniu. Wcześniej po podładowaniu częściowym wydawała normalne dźwięki, jednak po rozładowaniu i naładowaniu do pełna zaobserwowałem ww. sytuację. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Jak słychać tylko dźwięk silnika to znaczy że silnik niedokręcony. Chyba że to sam dzwięk zębatek. Podeślij filmik najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
JohnDoe Posted March 13, 2019 Author Report Share Posted March 13, 2019 Dźwięk przedstawia się następująco VID_20190313_192155.mp4 Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 brzmi jakby silnik nie dochodził do zębatek, lub zębatki nie ruszały tłokiem Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 Diagnoza internetowa na słuch ;) Wydaje mi się że zębatki też się ruszają, za głośno jak na sam silnik. Więc chyba zmielony tłok. Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted March 13, 2019 Report Share Posted March 13, 2019 2 godziny temu, Huba_lbn napisał: Diagnoza internetowa na słuch ;) Wydaje mi się że zębatki też się ruszają, za głośno jak na sam silnik. Więc chyba zmielony tłok. nie zdziwiłbym się, jakby tłok się przesunął. u siebie tak miałem - jakimś cudem wypadł z szyn i zęby były po boku. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 14, 2019 Report Share Posted March 14, 2019 Daj rękę przed lufe i sprawdź czy przy strzale powietrze wylatuje. Będzie wiadomo czy tłok w ogóle się rusza. Jeśli sie rusza, to silnik niedokręcony, a jeśli nie, to albo zębatka któraś albo szyna tłoka szczerbate są (tłok rzadko wypada z szyn, raczej przy składaniu zdarza mu się przekręcić, podczas strzelania raczej nie). Nie ma co gdybać, trzeba rozebrać i zobaczyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts