Jayhawk Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Witam ,nie zakładałbym tego topicu ,ale opcja szukaj niewiele mi pomogła. Problem polega na tym iż chcę kupić kaburę do Colt'a M1911. Byłem ostatnio w military.pl ,przymierzałem tą do Colt'a Kabura 1 niestety okazała się za mała (lufa nie wchodziła ponieważ muszka blokowała) ,wchodziła doń natomiast Beretta 92FS Chciałbym zatem zakupić Kabura2 aczkolwiek tam jest napisane że jest to Kabura idealna dla Beretty ,w takim razie czy potrzebuję kaburę dla dużych broni krótkich (typu DE) czy ta dla średnich/małych wystarczy? z gory dziekuje za pomoc/odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 kupujac kabure - znaznacza sie do jakiej broni jest ona przeznaczona. Blackhawk Omega IV fobus ma itd.. szukac pod haslem 1911 tactical holster :} Quote Link to post Share on other sites
Jayhawk Posted October 19, 2005 Author Report Share Posted October 19, 2005 hmm...gdyby mi chodzio o kabure w cenie nowej sprezyny to bym glowy nie zawracal ,nie szukam kabury za 300zl tylko do 100zl ,nie sprecyzowalem ,moja wina ,tak wiec ponawiam ,chcialbym kupic kaburę ,ale nie wiem jaki jest rozmiar na 1911 ,poniwaz przymierzajac jedna z kabur ktora pasowala idealnie do beretty ,okazalo sie ze Colt nie wchodzil ,teraz nie wiem czy kupic kabure na sredni/maly pistolet czy na duzy ,za duza zle bo nie bedzie pelnila swojej funkcji ,za mala zle bo nie wloze klamki ,tak wiec musze trafic precyzyjnie ,a ze w sklepach internetowych kabur nie pomacam i nie poprzymierzam do nich klamek ,zdaje sie na was P.S. Omega VI a nie IV :wink: Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=68421769 Takiej uzywa moj kumpel i pasuje do niej Colt a do tej napewno 1911 wejdzie http://allegro.pl/show_item.php?item=67828387 Quote Link to post Share on other sites
Jayhawk Posted October 19, 2005 Author Report Share Posted October 19, 2005 dzieki Azahiel ,ta druga raczej udową nie jest ,ale ta pierwsza to ciekawy temat ,dzieki za info Quote Link to post Share on other sites
bitelz Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 ---samoocenzurowanie glupoty :)--- Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Pierwsza jest udowa, drugo to drugowojenna, skórzana, na pas, ew. na szelki piersiowe Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Wiem ze ta druga nie bardzo na udo , ale moze ktos lubi klimat dlatego ja tutaj dalem :D ale dzieki Seal za wytlumaczenie Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 mam takie pytanko : czy da sie kupić kabure udową dla osoby leworęcznej(na duży pistolet-desert eagle)jeśli tak to gdzie? z góry dziękuję... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 Da się. Np. http://www.safariland.com/ Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 kupujac kabure - znaznacza sie do jakiej broni jest ona przeznaczona. Z tym bym uważał. Mój kolega kupował kaburę i powiedział, że chce do DE. To co mu pokazali to był śmiech poprostu. DE do tego żadnym sposobem wejść nie chciało. Zawsze trzeba sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Gdzie kupował i jaką kaburę? Pamiętaj, że REPLIKI nie są w 100% zgodne wymiarowo z oryginałami Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Pewne różnice są, ale chyba nie tak wielkie (a może jednak?). DE z CG nie wchodził do tego nawet na duuuużyyy wcisk. Poprostu żadnych szans. Był wtedy w Pentagonie w Katowicach, ale nie wiem co mu pokazali, bo w końcu tego nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Ale jaka kabura? Z Cordury? Jeśli nie wszedł to sprzedawca coś kręcił. Jeśli z Kydexu lub inna plastikow miał prawo nie wejść. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Jak już pisałem nie wiem, bo jej w końcu nie kupił. Być może sprzedawca sam nie wiedział co to jest DE? Później udało mu się kupić u Ruskich fajną kaburę z Cordury (Mil-Tec), która pasuje idealnie. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 http://www.bdstacticalgear.com/pd_bds_tact...ar_holster.cfm# Tu masz całkiem sympatyczną kaburę.Nie mieści się cenowo w tych 100zl,ale może komuś się spodoba i kupi :) Quote Link to post Share on other sites
robal Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 co powiecie o Safarilandach ? Jak maja sie do fobusow? Mowie o udowej:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts