WuPe Posted May 4, 2019 Report Share Posted May 4, 2019 Witam Mam dylemat jaki montaż do kałacha wybrać. Na jaskółkę, pokrywę zamka z RISem, coś w miejsce szczerbinki, czy może taki wynalazek (https://gunfire.com/pl/products/montaz-do-replik-typu-ak47-ak74-ak47s-ris-22mm-1152199027.html). Swoją drogą ma ktoś pomysł jak ten wynalazek się w ogóle montuje? Na jednym ze zdjęć są dwie śrubki i tyle. Wracając do tematu chodzi mi o montaż, który będzie stabilny i wytrzymały. Oczywiście można dodać coś od siebie. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 4, 2019 Report Share Posted May 4, 2019 Ja używam pokrywę zamka z RISem stawiając na najniższą wage zestawu. Znajomi używają na jaskółke i jest bardzo stabilnie . Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted May 4, 2019 Report Share Posted May 4, 2019 W gruncie rzeczy to kwestia indywidualnych preferencji. Czego byś sie wybrał - spełni swoje zadanie. Z tym, że jeśli szczerbinka to tylko kolimator ci tam wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
WuPe Posted May 9, 2019 Author Report Share Posted May 9, 2019 (edited) Jeszcze zapomniałem wspomnieć, że to ma być montaż na kałacha ze składaną kolbą. Nasuwa się pytanie czy przy zamontowanej jaskółce kolba sie zatrzaśnie? Driver2503 a jak ze stabilnością tej pokrywy? Edited May 9, 2019 by WuPe Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 10, 2019 Report Share Posted May 10, 2019 Moim zdaniem pokrywa - kolba Ci się nie zatrzaśnie przy montażu na jaskółce. Pokrywa jest stabilna, choć pewnie zależy to od konkretnego egzemplarza repliki i pokrywy. Quote Link to post Share on other sites
WuPe Posted May 30, 2019 Author Report Share Posted May 30, 2019 A nie idzie jakoś przyszlifować jaskółki lub samej kolby (jest metalowa, ramowa)? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 1, 2019 Report Share Posted June 1, 2019 Heh, myślę, że nie warto rzeźbić ;) Quote Link to post Share on other sites
WuPe Posted June 2, 2019 Author Report Share Posted June 2, 2019 A dlaczego tak myślisz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts