Dean_14 Posted August 22, 2019 Report Share Posted August 22, 2019 Dzień dobry wszystkim. Posiadam replikę RK-01W ze sprężyną M125. Na tej sprężynie replika osiąga ~380-385 FPS. Niestety w mojej okolicy na strzelankach CQB jest limit 370 FPS. Zakupiłem sprężynę M100 Specna Arms - podobno powinna bez problemu pasować jednak nie jestem w stanie wcisnąć sprężyny do repliki. Niby posiada cieńsze zwoje, ale jest o 4 cm dłuższa od sprężyny M125. Po takim wstępnym ściśnięciu wydaje się być twardsza od starej sprężyny. Dodatkowo nie obraca się tak płynnie na łożyskowanej prowadnicy jak sprężyna stockowa. Pytanie do was - wciskać posiadana sprężynę na siłę czy może są jakieś specjalne, krótsze sprężyny do AK (chociaż to chyba o sam gearbox chodzi?) Zdjęcie poglądowe sprężyn: Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted August 23, 2019 Report Share Posted August 23, 2019 Na siłe. Możesz sprawdzić czy cała wejdzie do tłoka z prowadnicą i będziesz miał 100% pewności, że pasuje Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted August 25, 2019 Report Share Posted August 25, 2019 Zazwyczaj m100 są sporo krótsze od ich odpowiedników m120 itp . A włożenie tak słabej sprężyny do szkieletu powinno być dla początkującego łatwe . Weź śrubokrętem sobie pomóż wkładać prowadnice wraz z sprężyną do Gb . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts