damianboss Posted September 11, 2019 Report Share Posted September 11, 2019 Cześć, Piszę do Was z zapytaniem czy macie porównanie co do marek obuwia taktycznego: LOWA, HAIX, Bates? Aktualnie rozważam kupno butów: Lowa Mountain Elite GTX / Haix Airpower P6 High / Bates Strike 8. Zależy mi na wygodzie oraz oddychalności buta (Goretex jak już będzie to przeżyje). Buty mają służyć na przemarsze 20-30km. Aktualnie posiadam Lowa Z6-s ale przez to, że są koloru piaskowego nie jestem w stanie używać ich w jednostce. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 22, 2019 Report Share Posted October 22, 2019 Lowy Elite gtx to ciężki but górski - na spacer po prostej odpada Airpower Haixa to prawie to samo co P9 różni się tylko zastosowaną skórą. W części portalowej jest dość obszerny artykuł mojego autorstwa na ich temat. Batesów ogólnie nie lubię i jest to model bardziej na twardą nawierzchnię niż teren. Quote Link to post Share on other sites
Sold Posted October 18, 2020 Report Share Posted October 18, 2020 Witam, mam dylemat między Lowa Z8S GTX a Haix Scout 2.0, może ktoś coś doradzi? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 18, 2020 Report Share Posted October 18, 2020 Mam już ze 2-3 lata Lowa Z6S GTX. Naprawdę dobre buty do wszystkiego w Polskim klimacie. Niestety nie mam porównania do Haixów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts