Zejcha Posted October 10, 2019 Report Share Posted October 10, 2019 Witam mam pytanie co może być przyczyną zacinania, słabego strzału kulek z lufy. Problem jest taki że co jakieś 3-5 strzały kulka albo wylatuje z małą siłą, albo wg. nie wylatuje z lufy. Te pierwsze 3 strzały kulka normalnie leci. Wszystko stockowe, kulki 0.25. A 2 pytanie brzmi czy mogę wymienić baterię, gumkę hop-up zieloną G&G i sprężynę na M130 lub M140? Quote Link to post Share on other sites
fint Posted October 10, 2019 Report Share Posted October 10, 2019 Jaka marka kulek? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 10, 2019 Report Share Posted October 10, 2019 #1 Sprawdź na polecanych kulkach. #2 Wyczyść lufę. #3 Sprawdź gumkę. Może zawija się kołnierz gumki. Brudny? Uszkodzony? #4 Możesz wymienić wszystko co chcesz, pytanie tylko czy będzie to działało i miało sens. Quote Link to post Share on other sites
Zejcha Posted October 11, 2019 Author Report Share Posted October 11, 2019 Kulki Rockets Professional 6mm BB Bullets Quote Link to post Share on other sites
Zejcha Posted October 11, 2019 Author Report Share Posted October 11, 2019 Dodam że testowałem go ponownie i po naciśnieciu spustu co drugi strzał strzela na ustawionym inaczej hop upie. Wydaje mi się że to wina hop -upa jak na razie dzięki za odpowiedź. Postaram się wymienić gumkę na zieloną G&G Quote Link to post Share on other sites
fint Posted October 11, 2019 Report Share Posted October 11, 2019 Najpierw zmień kulki bo strzelasz grochem. Sądzę jednak, że warto także zajrzeć do komory hopup i sprawdzić w jakim stanie jest gumka. Gumkę warto także wymienić bo nie jest to drogi zabieg. Gumkę Maple Leaf Macaron dostaniesz w cenie około 20-25zł. Kup niebieską bądź różową. Ewentualnie niebieska gumka Madbull. Do tego taśma teflonowa i olejek silikonowy. Quote Link to post Share on other sites
Zejcha Posted October 11, 2019 Author Report Share Posted October 11, 2019 (edited) Na jakie kulki wymienić Te Rocketsy? Mam rozumieć że ta tasma to na to. A co do baterii wymieniać jak na początek? Edited October 11, 2019 by Zejcha Quote Link to post Share on other sites
Tenlon Posted October 12, 2019 Report Share Posted October 12, 2019 Kupuj BLS 0.25, 0.28, albo wyżej, kwestia testowania, najlepiej z chrono. Nie polecam G&G, ostatnio ratowalem się nimi, bo blsow braklo i zostawily straszny syf w lufie. Teflon doszczelnia, polecam jeszcze gesty smar silikonowy, ponieważ jest to połączenie nie pracujące, a smar również doszczelni - molykote vacum grease Wymien przewody na takie w oplocie silikonowym, wrzuc mosfet no i bateria lipo, pewnie 7.4 Ci wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts