Bober00 Posted April 19, 2020 Report Share Posted April 19, 2020 Planuje zakup kilku rzeczy - ładownic do krótkiej i długiej broni, worka zrzutowego, jakiegoś cargo, ładownica na staze i mam dylemat co do producenta. Zastanawiam się pomiędzy Currahee, Husarem czy jakiś innym znanym producentem, jakimś może MIWO, a ewentualnie GTG czy też GTW czy innym prywatnym krawcem. Nie chcę żadnej chińszczyzny, materiał tylko Cordura i multicam. Cenowo najkorzystniejszej wbrew pozorom wypada CRH, najgorzej GTG i prywatni krawcy i firmy typu Direct Action czy inne firmy nastawione na zachodni rynek czy przetargi, przy czym Miwo np. podałem przez sentyment. Głównie zależy mi na dobrym trzymaniu magów w ladownicach, by nie latały w paskach molle (pas z wąskimi molle a'la pasy w typie Senshi), na trwałości i by cena była adekwatna do zakupionego towaru. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 Husar jest trochę przekombinowany moim zdaniem. Mam ich plejta (trzecia kamizelka z tej firmy), miałem kieszenie i... tak trochę jest "za bardzo" dizajnersko. Currahee ze starszej serii ("klasyk") ma zajebiście przystępne ceny. Nowsze wypusty to zrzynka z Crye - droższe, ale bardzo dobrze odszyte. Ergonomią przemawia do fanów Crye ;) MIWO to taki regres na obecną chwilę. Raczej bym się nie pchał, jeżeli nie masz rekonstrukcyjnych sentymentów. Direct Action plasuje się zajebiście (mam i miałem sporo ich zabawek), tylko są diabelnie drodzy :/ Warto rozważyć przy nadmiarze gotówki ;) Rozejrzałbym się jeszcze za kieszeniami Templars Gear. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted April 23, 2020 Author Report Share Posted April 23, 2020 No CRH seria klasyk ma dobre ceny, aczkolwiek patrząc teraz na ładownice to jednak nowsza-drozsza seria jest bardziej ergonomiczna. Templara widziałem i też go biorę pod uwagę, tak samo jak Neptune Spear. Szukam też szpeju od Red Rover w MC, gdzieś coś? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Z Red River będzie ciężko - podpytaj Jarmix czy nie są w stanie czegoś ogarnąć. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted April 23, 2020 Author Report Share Posted April 23, 2020 Poprawił się już kontakt? Kiedyś pisałem to mi odpowiedzieli dłuuuuuuuugo później ;) spróbuję, dzięki Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Z Jarmixem nie miałem nigdy problemów. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted April 23, 2020 Author Report Share Posted April 23, 2020 Napisałem. Człowiek ma za duży wybór i przez to nie wiadomo na co się zdecydować... A tak na serio to Husara i Miwo skreślam z tej listy, zastanawiam się nad GTG i CRH, no i RR ale w konfiguracji nie z pasem 50mm a normalnym CQB. No i polecają mi Shooters Factory Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 GTG/CRH - kwestia tego który dizajn Ci się bardziej podoba. Które rozwiązania bardziej do Ciebie przemawiają. RR bym odpuścił ze względu na dostępność. Quote Link to post Share on other sites
Trybik152 Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Osobiście mogę polecić Miltur - podajesz wymiary ciała i przyjeżdża gotowy szpej, super wykonanie no i oczywiście cordura. Z Miwo też jestem zadowolony. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts