macokakoki Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Witam, posiadam karabin KARABINEK ASG OBERLAND ARMS 6 mm OA-15 M4 6 mm oraz magazynek https://www.militaria.pl/specna_arms/magazynek_asg_mid-cap_specna_arms_do_replik_m4_m16_-_czarny_spe-05-008181_p120228.xml. Napotkałem bardzo dziwne zjawisko, którego nie mogłem znaleźć nigdzie w internecie. Karabin po naciśnięciu spustu jeden raz wystrzeliwuje aż 3 kule. Czy wie ktoś może z czym może to być związane? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Ile fps ma replika? Jaka bateria? Na pierwszy rzut oka wygląda na mega overspin. Quote Link to post Share on other sites
macokakoki Posted May 29, 2020 Author Report Share Posted May 29, 2020 replika 360fps bateria 9.6v 1400mAh kulki 0.12g Quote Link to post Share on other sites
macokakoki Posted May 29, 2020 Author Report Share Posted May 29, 2020 Cześć, jestem początkującym w airsoftcie i byłbym wdzięczny gdybyś wytłumaczył czym jest overspin i ewentualnie jak się go pozbyć. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 360 fps na 0.2 czy 0.12? Overspin polega na tym że przy słabej sprężynie i mocnej baterii/silniku po puszczeniu spustu silnik ma jeszcze bezwładność aby zrobić jeszcze jeden cykl, wtedy są dwa strzały, jak jest bardzo duży overspin to nawet 3, ale z czymś takim się nie spotkałem. Zazwyczaj koryguje się to wstawiając mosfet z Aktywnym Hamulcem, tzw. AB (Active Brake). Quote Link to post Share on other sites
macokakoki Posted May 30, 2020 Author Report Share Posted May 30, 2020 Są to kulki 0.12 więc wiem że je źle dobrałem, czy to może być przyczyna? Co do overspinu to wydaje mi się że nie bo przecież kupiłem wszystko jako jeden zestaw ze sklepu combat, więc chyba wszystko powinno działać jak należy. Quote Link to post Share on other sites
macokakoki Posted May 30, 2020 Author Report Share Posted May 30, 2020 Co do kulek to czasami się rozwalają w locie. Czy może to być spowodowane za dużą mocą repliki i za małą wagą kulek? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 30, 2020 Report Share Posted May 30, 2020 Kup na początek kulki 0,25 od G&G lub BLS. Sprawdź jak na tych działa. Jak dalej będzie źle to reklamuj replikę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts