TimON333 Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Cześć, Mam kilka sztuk M4 od ICS w wersji z korpusem ABS i Metal. Są to stare modele i chciałbym zbudować bardziej pancerną sztukę. Natrafiłem na wzmocnioną górną połówkę GB od Retro Arms, podobno wytrzymuje bez problemowo M160, no i tutaj nie ma problemu. Kolejną sprawą jest jakość korpusu nowych sztuk M4 ICS. Jak wygląda jakość wykonania? Są może jakieś wersje wzmocnione? Ktoś jest w temacie? Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Ale że wersje z wzmocnionym korpusem? A po co? Nowe ICSy mają kilka styli uppera i lowera, ale to raczej kwestie estetyczne. Pamiętaj że nowe i stare wersje używają innych szkieletów GB. Quote Link to post Share on other sites
TimON333 Posted June 18, 2020 Author Report Share Posted June 18, 2020 Chodzi mi o te najnowsze starego korpusu, czy jakość wykonania się różni, bo ja mam jakiegoś dziadka który powoli umiera. Jak już wymieniać to na coś mocniejszego, chyba że nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 18, 2020 Report Share Posted June 18, 2020 Nowe jak i stare body są dobre jakościowo, nie ma się do czego przyczepić. Tylko że najnowsze stare mają już teraz z 5 lat? Nowa wersja jest chyba od 2014. Z wiekiem materiały łapią luz. Przy starszych ICSach może być problem z dobraniem komory. Dawno temu próbowałem różne i był kłopot ze szczelnością, na stockowej plastikowej było super, tyle że pękała na mocniejszych sprężynach. Teraz jest większy wybór części do ICS, ale to raczej do nowej wersji i nie wiem jak to by działało ze starą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts